De dames van E. Zele B zijn aan een fgeweldig seizoen bezig. Al is het mathematisch nog niet helemaal zeker, toch kan de titel hen niet meer ontgaan. Enkel de twee eerste competitiematchen moest het team een nederlaag ondergaan. Sedert 11 november rijgen ze de overwinningen aan elkaar en totaliseren na vijftien wedstrijden 39 punten. Ze hebben hiermee, op drie matchen voor het einde, zespunten voorsprong op achtervolger TK Meldert.

De dames van E. Zele B. Foto: RV.

“Dit seizoen kent een gedroomd verloop” luidt het opgetogen bij kapitein Mieke Soons. “Als nieuwe ploeg was het aanvankelijk wat zoeken om op elkaar ingespeeld te geraken. Ons team is samengesteld uit ervaren speelsters en youngsters. Deze mix is best wel geslaagd te noemen want al snel bleek dat we over een sterk team beschikken.”

“Dit blijkt ook uit de resultaten vermits we al dertien wedstrijden op rij ongeslagen zijn. Dat neemt niet weg dat we wel al enkele moeilijke matchen achter de rug hebben. Maar dankzij onze strijdlust en een enorm sterke teamspirit konden we ook die winnen.”

“Nu volgt de uitwedstrijd naar Moorsel en op papier is dat een haalbare kaart, maar om het met een cliché te beantwoorden, elke wedstrijd moet gespeeld worden. Het komt er op aan om alert en gefocust te blijven om die match te winnen. Als ons dat lukt dat is het kampioenschap ook mathematisch binnen.”

“Het zou natuurlijk mooi zijn indien we de week daarna onze laatste thuiswedstrijd tegen Herzele winnend zouden kunnen afsluiten. Dan kunnen we na het laatste fluitsignaal genieten van een dik verdiende kampioenenviering, samen met onze vele supporters, de staf en het bestuur en onze teamgenoten van de eerste ploeg. Om het seizoen af te sluiten willen we op de laatste speeldag absoluut nog winnen van TK Meldert, dat toch wel een sterke tegenstander is. Dit zou een mooie afsluiter zijn van een geweldig eerste seizoen van ‘Zele 2.0’.”

Voetbal – 3de provinciale C (V) – E. Zele dames B