Panters Baasrode B won zestien van de 21 wedstrijden en bekleedt hiermee een knappe vierde plaats. Op vijf speeldagen voor het einde van de competitie bedraagt de kloof met het nummer drie, Sgolba Aalter, slechts twee punten. Zaterdagavond nemen ze het in eigen huis op tegen BBC Hansbeke B.

Pieter-Jan Tuyaerts (BBC Panters Baasrode B). Foto: Dorien Verhulst.

“We zijn inderdaad aan een goed seizoen bezig” aldus Pieter-Jan Tuyaerts. “Ons jeugdig team bestaat uit een gezonde mix van jeugdspelers en enkele senioren. Zaterdag nemen we het op tegen Hansbeke B, een team waartegen we al tweemaal gespeeld hebben. In de voorbereiding hebben we tegen hen verloren en in de heenronde hebben we vlot van hen gewonnen.”

“Hansbeke B is zeker geen ploeg die we mogen onderschatten. Ze beschikken over een agressieve defence en offensief kunnen ze rekenen op enkele goede spelers. Als we op ons normaal niveau spelen dan ben ik ervan overtuigd dat we deze match kunnen en zullen winnen. Zelf spelen we graag snel basketbal en in de vorige wedstrijd had Hansbeke B daar toch wel moeite mee.”

“Er blijven nog vijf wedstrijden over, hopelijk kunnen we zo snel mogelijk onze vierde plaats veilig te stellen. Mogelijks lukt het ons nog om naar de derde plaats te gaan, we staan in het klassement één verliesmatch achter Sgolba Aalter.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Panters Baasrode B