In de eerste ronde van de eindronde was Robur vrij, voor hen begint deze eindronde aanstaande zondag met de thuiswedstrijd tegen SK Lochristi, dat vierde eindigde in derde provinciale A.

KVK Robur is klaar voor de eerste wedstrijd in de eindronde. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Doordat wij in de eerste ronde waren vrij geloot heb ik de kans gehad om de wedstrijd van Lochristi te volgen” luidt het bij Andy Marin. “Van bij het begin van de match had ik mijn focus al bij Lochristi gelegd. Ik had namelijk van heel wat mensen gehoord dat ze hun geld zouden inzetten op de ploeg van mijn collega Dwight Waeytens. Deze is er in geslaagd om zijn ploeg knap voetbal te laten spelen. Ik zag onder meer accenten die hij vanuit het elite voetbal wil zien.”

“Ik heb een sterk aanvallend Lochristi gezien dat steeds de voetballende oplossing zocht, met voorin een sterk trio met Matthias De Clercq, Charles Ghyselinck en Ruben De Clercq. Ik heb uiteraard ook hun mindere punten gezien, het is aan ons om deze te proberen uitbuiten. Onze focus moet vooral op onze eigen kwaliteiten liggen. Op die wijze zijn we trouwens zo ver gekomen in de schitterende campagne die we met onze jeugdige ploeg hebben afgelegd.”

“Door het uitvallen van Van Hoey is er na nieuwjaar heel wat ervaring verloren gegaan, maar mijn jonge groep heeft dat goed opgevangen. Dit resulteerde in deze welverdiende eindronde. Van bij het begin was het onze ambitie om beter te doen dan vorig seizoen.”

“Nu we in die eindronde zitten willen we vooral genieten en ons thuispubliek verwennen met mooi voetbal. Het klinkt mogelijks cliché maar in een eindronde hangt veel af van de vorm van de dag, de efficiëntie en het tikkeltje geluk op cruciale momenten. Ik verwacht mij aan een open wedstrijd tussen twee ploegen die het van het voetbal moeten hebben.”

“Als we er als ploeg in slagen om ons voetbal van de laatste speeldag te brengen dan kunnen we veel ploegen pijn doen. We hopen alleszins op een positief resultaat, maar als we alles gegeven hebben en toch in het zand bijten dan mogen we toch met een positief gevoel het veld verlaten.”

“Niemand had, na onze nul op negen na drie speeldagen, verwacht dat we op een mooi derde plaats zouden eindigen. Ik ben ervan overtuigd dat, mits een betere start, we hadden kunnen meestrijden voor de hoogste prijs. We krijgen nu een herkansing, we bekijken het match per match, te beginnen tegen SK Lochristi.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Robur