In de eerste match in de eindronde versloeg E. Buggenhout favoriet VKS Hamme-Zogge met 1-2. Zondag staat Buggenhout klaar om VC Herzele met lege handen huiswaarts te sturen.

Xander Decoene (E. Buggenhout). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik ben er zeker van dat het voor gans de ploeg leuk was om de match tegen VKS Hamme-Zogge te winnen” aldus Xander Decoene. “Zogge was trouwens de enige ploeg die, doorheen het seizoen, tweemaal van ons had kunnen winnen. Als je dan in de eindronde zelf met de winst aan de haal gaat dan is dat zeker genieten.”

“Tijdens de wedstrijd zelf ging het er soms stevig aan toe. Dit had volgens mij vooral te maken met het feit dat beide ploeg enorm graag die wedstrijd winnend wilden afsluiten. Langs beide kanten stond iedereen scherp, maar na het laatste fluitsignaal was er geen enkel probleem meer. Dat toonde aan dat iedereen de wil had om te winnen, maar er tijdens de wedstrijd zelf geen slechte wil was.”

“Wij gaan zondag met dezelfde ingesteldheid als afgelopen weekend naar de match tegen VC Herzele. Niets moet, maar wij willen wel tonen dat Buggenhout over een goede ploeg beschikt en dat wij terecht in de eindronde staan. In dit soort matchen kan alles, wij kijken er naar uit om deze te spelen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – E. Buggenhout