Op de tweede speeldag van de eindronde moest VKS Hamme-Zogge op bezoek bij Eendracht Hansbeke. Het zag er niet echt goed uit voor Hamme-Zogge tot in de laatste minuut van de wedstrijd Toon Van Acker de 2-2 gelijkmaker kon scoren. Deze stand bleef ook bewaard in de verlengingen, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Hierin toonde Zogge zich de betere en neemt het morgen op tegen Haasdonk B.

Anas Sens (VKS Hamme-Zogge). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Toen we op het plein kwamen zagen we al direct dat dit het slechtste plein was waarop we dit seizoen al hebben gespeeld” luidt het bij Anas Sens. “Met hun lange spitsen hanteerde Hansbeke vooral de lange ballen en rekenende ze op stilstaande fases. Na een verre inworp kwam de thuisploeg vrij vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na een terecht toegekende strafschop wisten we opnieuw langszij te komen.”

“In de tweede helft dreigde Hansbeke slechts éénmaal en dat was met een afstandsschot dat onhoudbaar binnenvloog. We hebben dan alles op alles gezet en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Het leek niet te lukken tot in de allerlaatste minuut Toon Van Acker de bal naast de doelman legde. De opluchting was enorm.”

“De daaropvolgende verlengingen waren een maat voor niets. Bij het nemen van de strafschoppen trapten we al onze penalty’s binnen terwijl Hansbeke er twee miste. Ik denk wel dat we verdiend naar de halve finale gaan.”

“Nu volgt Haasdonk B waartegen we dit seizoen al vier keer gespeeld hebben. Onze laatste ontmoeting dateert van slechts twee weken geleden, we kennen mekaar dus goed. In de eindronde bestaan er geen makkelijke matchen, om te winnen zullen we dus alles moeten geven. Laat het duidelijk zijn, we willen doorstoten naar de finale, we hopen daar de promotie te kunnen afdwingen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – VKS Hamme Zogge