Met twee own-goals stond Bazel donderdag, na minder dan een halfuur wedstrijd, 2-0 voor. Met nog een kwartier te gaan kond Deftinge milderen, maar diep in de tweede helft legde de 35-jarige Tom Verbert de 3-1 eindcijfers vast. Zondag reist Bazel naar Winnik A dat Cercle Melle uitschakelde.

SVE Bazel stoot door naar de volgende ronde in de eindronde. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik kijk met een heel tevreden gevoel terug op de match tegen Deftinge” aldus T2 Stijn De Wilde. “Onze spelersgroep is een hechte vriendengroep en daar zijn we als trainersstaf heel fier op. We hadden ons huiswerk goed gemaakt, waardoor we hun sterke punten wisten te neutraliseren en hun zwakkere punten konden benutten.”

“We zijn eerder aarzelend begonnen tegen een toch wel gretig Deftinge. Toen een voorzet van Bas De Bouw via een bezoekende verdediger in doel verdween kwamen we met een gelukje op voorsprong. Een kwartiertje later werd het zelfs 2-0 toen een schot van Nick Pieters in doel verdween. Deftinge was vooral gevaarlijk op stilstaande fasen. Zo moest Ibrahim Madah zich voor de bal gooien in een poging af te blokken.”

Jens Demeuricy (SVE Bazel) in duel met Dylan Van Eesbeek (Deftinge). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“In de tweede helft konden de bezoekers weinig gevaar creëren en  beperkten ze zich tot een paar schoten vanuit de tweede lijn. Toen Bas De Bouw na een contact op de grond lag speelde Deftinge verder. Hierop maakte Ruben Stuer een fout en kreeg daarvoor rechtstreeks rood. Dit was een heel zwaar verdict, waardoor we nog twintig minuten verder moesten met tien man. Tot overmaat van ramp lukte Deftinge kort daarna de aansluitingstreffer.”

“Daarna waren er nog enkele hete standjes  voor ons doel, maar alweer stond doelman Ignace Vijt paraat. In de slotfase van de wedstrijd scoorde Tom Verbert, met een fantastische omhaal, de 3-1. Dit zorgde uiteraard voor een enorme ontlading.”

Tom Verbert (SVE Bazel) in een duel met Perparim Prekadini (Deftinge). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Voor de derde wedstrijd van de eindronde wacht ons nu het duel tegen Winnik. Uiteraard zitten in de eindronde geen zwakke broertjes, maar we gaan uit van onze eigen sterkte en dat is toch wel de schitterende groepsgeest. Deze bende kameraden gaan voor elkaar door het vuur. Dit is hetgeen het Bazel van dit seizoen typeert en dat is ook wat in deze eindronde absoluut naar boven komt. Het is heerlijk om zien, hopelijk kunnen we dit nog tweemaal herhalen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – SVE Bazel