Bij KAV Dendermonde heeft men op het einde van het afgelopen seizoen afscheid genomen van 30-jarige doelman Quinten Mattens. Aanvankelijk was hij derde keeper, maar door omstandigheden kwam hij regelmatig aan de aftrap van de eerste ploeg.

Logo KAV Dendermonde (RV).

“Ik ben op mijn tiende beginnen voetballen bij Eendracht Meldert en heb daar ook de jeugdreeksen doorlopen” blikt Quinten Mattens terug. “Op mijn zestiende moest ik door een beenbreuk noodgedwongen stoppen, door ook nog andere sportactiviteiten ben ik nooit meer teruggekeerd.”

“Ik heb wel een vrij lange tijd, zowel op het veld als in de zaal, in het liefhebbersvoetbal gespeeld. Toen mijn goede vriend Neal Wauters, tevens kapitein van KAV Dendermonde, polste of ik het eventueel zag zitten om derde keeper te worden bij Dendermonde, heb ik ja gezegd. Zij zaten op dat moment trouwens behoorlijk krap met hun doelmannen.”

“Ik zag het wel zitten om nog een tijdje samen te spelen met Neal. Ik kreeg in oktober, door blessures van de eerste doelman en het uitvallen van de tweede doelman, de kans op een aantal speelminuten. Op het einde van het seizoen heb ik trouwens in de laatste matchen het Dendermondse doel verdedigd. Als ik terugblik heb ik uiteindelijk toch redelijk wat speelminuten mogen maken. Graag was ik nog langer bij Dendermonde blijven voetballen, maar door de grote uitstroom van spelers zag ik het op mijn dertigste niet meer zitten om bij een gans nieuwe ploeg opnieuw vanaf nul te beginnen. Ik heb er dan ook voor gekozen om terug aan de slag te gaan in het liefhebbersvoetbal. Hierdoor kan ik mij ook terug meer focussen op mijn andere sporten, zoals alpinisme en lopen.”

“De trainer die mij ongetwijfeld zal bijbrengen is Kristof De Zutter. Ik vond het heel leuk om keepertraining te krijgen van hem. Door bepaalde omstandigheden is hij T1 geworden, maar door de tegenvallende resultaten is ook hij niet aangebleven. Ik vond dat zeer jammer, want zo verloren we toch wel een goede keepertrainer.”

Voetbal – 3de provinciale E(M) – KAV Dendermonde