Bij WS Sombeke kijkt men reikhalzend uit naar de start van de competitie. De Sombekenaars willen zo snel mogelijk beginnen schrijven aan een nieuw hoofdstuk.

Sander Van Eyk (WS Sombeke). Foto: RV.

“We zijn als club bijzonder tevreden dat we terug van start kunnen gaan” luidt het bij T1 Sander Van Eyk. “We willen de zaken die vorig seizoen gebeurd zijn dan ook zo snel mogelijk achter ons laten. Vooruit is de weg. Er is de voorbije maanden heel wat werk verricht. Sportief lag er heel wat werk op de plank, maar we zijn er als club ingeslaagd om vorm te geven aan het geheel. Ook qua infrastructuur is er niet stilgezeten, zo zijn de nieuwe kleedkamers in opbouw en liggen de velden er voortreffelijk bij. Ik wil dan ook graag een pluim geven aan iedereen die hier aan meegewerkt heeft.”

“Ik denk dat we komend seizoen in een heel mooie, maar ook sterke reeks spelen. Ik ben vorig seizoen heel wat wedstrijden gaan bekijken. Op die manier heb ik toch wel zicht gekregen op het niveau van deze reeks. Er staan ook een aantal mooie burenduels op het programma, ik ben ervan overtuigd dat iedereen daar naar uitkijkt.”

“De ploegen die volgens mij komend seizoen bovenaan zullen meedraaien zijn: SVH Waasmunster, E. Buggenhout en Grembergen B. Uiteraard heb je in elke reeks elk seizoen wel een verrassing. Zelf starten we van nul en we hopen in de loop van het seizoen te groeien. We zien wel wat het brengt. Wat mijn verwachtingen betreft wil ik eerst de eerste wedstrijd kunnen afwerken, om dan verder te kijken.”

“Wij starten met onze voorbereiding op 23 juli en al snel volgt onze eerste wedstrijd voor de Hofman Cup. Met SV Blauw Wit Temse treffen we daar direct al een heel stevige tegenstander. Verder zijn er wedstrijden tegen Robur Moerzeke, Haasdonk B en KVJ Kruibeke. Daarnaast moeten er voor de Beker van het Waasland ook nog enkele wedstrijden afgewerkt worden. De kunst zal zijn om de spelers die van elders komen zo snel mogelijk te smeden tot één geheel.”

“Het is uiteraard de bedoeling om onze trainingen en wedstrijden te gebruiken om te kijken wat de beste samenstelling van de kern is tegen de competitiestart. De eerste stap was een ploeg bij elkaar krijgen en die stap is ons alvast gelukt. Het is nu aan de technische staf om van deze groep een goed geheel te maken. Het is een feit dat we elke speler zullen nodig hebben. Het klinkt wellicht als een cliché, maar een seizoen is lang en daarin doen zich altijd onverwachte situaties voor.”

Trainersstaf: Sander Van Eyk (T1), Koen Van Huffel (T2), Gino Verbeke (KT)

Spelerskern 2024/2025 (A+B):

Gino Verbeke (KT – KJV Kruibeke),  Niels Bekers (SK Sint Niklaas), Jelle Claessens (KJV Kruibeke), Benoît Hemelaer (Sparta Waasmunster), Ilyes Wouters (VK Tielrode), Kristof Smet (WS Sombeke), Hans Brokken (WS Sombeke), Kenny Heyndrickx (White Boys), Matthias Steuns (KSV Bornem), Diego Van Rumst (SV Blauw Wit), Jens Vriesacker (SV Blauw Wit Temse), Arno Coppens (Bosdam-Beveren), Michiel Heymans (SV Hardy Waasmunster), Gianni Van Malderen (Sint-Pauwels), Lorenzo De Schepper (SV Hardy Waasmunster), Joost Delaruelle (SV Blauw Wit Temse), Erick Romero Caballerro (FC Daknam), Renzo Van Nisselrooy (SV Blauw Wit Temse), Lorin Waem (Sint-Pauwels), Sam Engels (Ws Sombeke), Lukas Westerlinck (SV Hardy Waasmunster), Hamza Ait Ikkou (SK Sint Niklaas), Senne Penen (vrije speler)

Voetbal – 4de provinciale E (M) – WS Sombeke