Nidak Nieuwkerken won vorige week, voor de Beker, met 3-1 van VC Gembloux. Vandaag treffen ze met Volley Saturnus Michelbeke een te duchten tegenstander. We polsten even bij Nele Merckx.

Nele Merckx (Nidak Nieuwkerken): “we willen onze supporters een mooie wedstrijd volleybal geven”. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Onze voorbereiding was kort” stelt Nele Merckx. “We hebben een aantal nieuwe speelsters die moeten ingepast worden, maar door examens verliep de voorbereiding niet optimaal. Om volledig klaar te zijn voor de competitie was deze periode eigenlijk iets te kort. We missen nu wat ervaring aangezien er een aantal jongere speelsters bijgekomen zijn. Er is nog wel wat werk om op hetzelfde niveau van vorig seizoen te geraken. Voor ons was het belangrijkste dat we de bekerwedstrijd tegen Gembloux hebben gewonnen. Met momenten hebben we mooi volleybal getoond, maar het is nog niet constant genoeg. Dit is te wijten aan de korte voorbereiding.”

“Tegen Volley Saturnus Michelbeke moeten we ons geen illusies maken” blikt Nele Merckx vooruit. “Het is een sterke ploeg met veel buitenlandse speelsters, zij willen ook zo snel mogelijk opnieuw naar Liga A gaan. Dat neemt niet weg dat we onze supporters een mooie wedstrijd volleybal willen geven. We kijken er in ieder geval naar uit. Voor de competitie willen we ons behoud zo snel mogelijk veilig stellen. Als dat lukt zien we wel verder wat nog meer mogelijk is. In onze reeks zitten ook veel nieuwe ploegen, het wordt dus een boeiende competitie.”

Volleybal – 2de nationale(V) – Nidak