Het duel tussen FC Vrasene en KJV Kruibeke eindigde op een 2-2 gelijkspel, nadat Michael De Wilde in blessuretijd, van op de stip, de thuisploeg de gelijkmaker bezorgde. Er werden nogal wat kaarten getrokken zodat de wedstrijd eindigde met tien tegen negen. Volgende week neemt Vrasene het op tegen nieuwkomer Rangers Opdorp.

Coach Bryan Bultheel (KFC Vrasene).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Eigenlijk begon de match dramatisch voor ons” aldus Bryan Bultheel. “We zijn veel te plat gestart, eigenlijk te afwachtend en te passief. Na enkele minuten opende Smet de score met een mooi afstandsschot. Na deze achterstand kwamen we wel beter in de wedstrijd. Jammer genoeg miste Cheick kort daarna, op strafschop, de gelijkmaker.”

“Even na het halfuur ging Laheri op wandel door de centrale as, maar hij werd door Demoor onderuit gehaald. Het gevolg was dat we nog een uur tegen tien man speelden, waarna Kruibeke er voor koos om de rangen te sluiten en alles toe te zetten op de eigen helft.”

“In de tweede helft trokken we vol ten aanval, maar dit leverde weinigen kansen op. Het is duidelijk dat we offensief nog zoekende zijn doordat onze twee spitsen buiten strijd zijn. De Saegher zien we dit seizoen niet meer in actie. Vercauteren staat nog drie maand aan de kant, nadat hij vorige week op Sinaai onderuit werd gehaald. Een strafschop kregen we toen niet, wel gescheurde ligamenten bij onze spits. Ons 19-jarig jeugdproduct Lauhouh krijgt nu de kans, maar moet nog stappen zetten.”

“Uiteindelijk viel dan toch de verdiende gelijkmaker via Konrad, die een scherp aangesneden corner in doel devieerde. We zijn dan op zoek gegaan naar de winninggoal, maar Kruibeke smeet zich met hand en tand om het punt vast te houden. In minuut 93 leken we het deksel op de neus te krijgen. Dat gebeurde nadat Demba Dom een onnozele fout maakte, die hem zijn tweede gele kaart opleverde. Lardenoit zette de center geweldig voor doel en het was Van Droogenbroeck die de bal binnen buffelde.”

 “Het gevolg was volle euforie bij Kruibeke, maar in een alles of niks actie maakte Maes een overtreding op Laheri en dit in de zone van de waarheid. Dit leverde ook Maes zijn tweede gele kaart op, zodat de match eindigde met tien tegen negen. Het was De Wilde die de strafschop onhoudbaar binnen trapte.”

“Uiteraard wilden we meer dan de 2-2, maar als je in de 93 minuut achter komt, dan moet je waarschijnlijk blij zijn met een punt. Op zich ben ik wel tevreden dat we nu al twee wedstrijden tegen ploegen uit de linkerkolom gespeeld hebben en die wedstrijden ook hebben gedomineerd. Anderzijds is een twee op zes wel een jammere beloning voor ons geleverd spel.”

“Volgend weekend moeten we inderdaad naar nieuwkomer Rangers Opdorp, een ploeg die ik eigenlijk niet echt ken. Makkelijk zal dit niet zijn want elke ploeg doet er alles aan om de punten thuis te houden. Voor ons komt het er op aan om meer vertrouwen, kwaliteit en oplossingen in ons offensief gedeelte te krijgen. Laat het duidelijk zijn dat we naar daar gaan om onze eerste zege te pakken en met een vijf op negen mee te zijn met het eerste peloton.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KFC Vrasene