Met doelpunten van Jordy Vael en Emiel Weyers won Sint-Gillis-Waas met 2-1 van H. Sinaai. De bezoekende treffer komt op het conto van Thomas Coppens. Volgende week staat voor de mannen van Jurgen De Stobbeleir de derby tegen FC Moerbeke op het programma.

Logo FC Sp. St-Gillis-Waas (RV).

“Ik vind dat we in de eerste helft heel goed voetbal gebracht hebben, met goeie combinaties en veel diepgang” aldus Jelle Michelet. “Heel veel kansen hebben we niet gecreëerd en bovendien vergaten we de kansen die we hadden af te werken. Op het half uur kregen we een vrije trap, die ikzelf trapte en waar Jordy Vael deze binnenkopte. Hierdoor konden we gaan rusten met een 1-0 voorsprong.”

“Na de rust is Sinaai heel scherp van start gegaan en na amper vijf minuten trapte Coppens de gelijkmaker tegen de netten. Op het uur miste diezelfde Coppens een strafschop, waardoor wij terug geloof kregen in onze winstkansen. Niettegenstaande we in de tweede helft heel wat kansen hebben gemist bezorgde Emiel Weyers ons de overwinning. Eerlijk gezegd vond ik Sinaai in de tweede helft beter. Het is op karakter dat wij het gehaald hebben.”

“Volgend weekend gaat het richting Moerbeke, een ploeg die goed aan het seizoen begonnen is. Zij pakken, als nieuwkomer in tweede provinciale, een knappe vier op zes. Op Moerbeke is het trouwens altijd moeilijk spelen, maar als we spelen zoals in de eerste helft tegen Sinaai dan kunnen we daar zeker en vast punten gaan rapen. Ik verwacht mij aan een open match, met twee aanvallende ploegen die allebei goed voetbal willen spelen. Bovendien is dit ook een soort van derby en het is altijd leuk om dat soorten matchen te spelen. We gaan elke week voor de winst en dat zal op Moerbeke niet anders zijn.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – FC Sp. St-Gillis-Waas