In poule H van de Beker van Vlaanderen zijn de Sint-Niklase Condors met 72-83 gaan winnen op Gistel C. Volgende week start voor hen de competitie met de thuiswedstrijd tegen Aarschot B. We vroegen Manu Smet om een reactie.

Manu Smet (BC Sint-Niklase Condors).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We zijn naar Oostende getrokken zonder Lieven Hendrickx, Beau De Maesschalck, Rune Van Hecke, Rune Huybrechts en Nelson Lefelon” luidt het bij Manu Smet. “Aangezien dit seizoen onze kern heel goed is samengesteld, leverde dit op zich geen problemen op.”

“Al snel wisten we de voorgift, in een broeierig warme zaal, weg te werken. Maar doordat we daarna te laks waren in verdediging kon de thuisploeg toch een vijftal punten uitlopen. Halfweg hadden we wel opnieuw controle over het gebeuren, wat leidde naar een 39-46 ruststand.”

Omdat we al geplaatst waren voor de volgende ronde, waarin we het opnemen tegen tweede nationaler Limburg United B, was het resultaat van deze match onbelangrijk. Uiteraard wilden we deze match winnend afsluiten. De thuisploeg zag dat we niet ons beste spel speelden en probeerde hiervan tevergeefs te profiteren.”

“Iedereen bij ons kreeg ruim speelgelegenheid, ook youngster Milan Palet toonde zich voor het eerst. Het waren De Bock, Bardakci en De Clerck die bij ons voor de punten zorgden.”

“Er moesten in de aanloop naar de nieuwe competitie toch best wel wat nieuwe spelers ingepast worden, maar dan neemt niet weg dat we kunnen terugblikken op een goede voorbereiding. Dit seizoen beschikken we over heel wat scorend vermogen, zo hebben we in aanval meerdere opties. Als we erin slagen dat aanvallend talent goed te laten samenspelen, wat momenteel heel goed lukt, dan denk ik dat we aan de top moeten meedraaien.”

“Vorig seizoen zijn we derde geworden en we zijn nog versterkt, ik koester dan ook de stille hoop om mee te dingen naar de titel. Het lastigste is wel dat er vrij veel nieuwe ploegen in onze reeks zitten, die bijgevolg onbekend zijn voor ons. Het is ook moeilijk om de sterkte van de andere teams in te schatten.”

“Volgende zaterdag openen we de competitie, in eigen huis, tegen Aarschot B dat een mix is van jong en oud. Enkel de broers Verheyden ken ik, voor het overige is die ploeg mij onbekend. We gaan volop uit van onze eigen sterkte, thuis mogen we enkel tevreden zijn met de overwinning.”

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors