Na zes wedstrijden staat FC Moerbeke op een knappe tweede plaats. Het volgt op één puntje van leider Rangers Opdorp. De voorbije speeldag wonnen ze met 2-3 op het veld van E. Zele B. De komende speeldag ontvangen de mannen van T1 Marnix Leybaert middenmoter HO Kalken B.

Marnix Leybaert (FC Moerbeke). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Na veel zwoegen en zweten is het inderdaad een nipte 2-3 zege geworden” aldus Marnix Leybaert. “We zijn heel sterk aan de wedstrijd begonnen. In de eerste tien minuten hadden we twee reuze kansen en dat had in principe reeds twee doelpunten moeten opleveren. Dit kende echter geen positief gevolg. Ik vond ons de eerste helft sterker dan Zele B en dat had een logische 0-1 tot gevolg. Amper één minuut later stond het al terug gelijk op corner, waarbij bij ons de afspraken niet goed werden opgevolgd. Gelukkig werd het snel terug 1-2. Daarna hadden we de 1-3 moeten maken maar die kansen werden niet goed uitgespeeld.”

“Na de rust vond ik Zele B scherper en waren wij minder scherp” gaat Marnix Leybaert verder. “Zele was vooral heel scherp en gevaarlijk op stilstaande fases. Na een zeldzaam foutje van onze doelman maken ze op corner de 2-2. Daarna werd het rommelig aan beide kanten. Gelukkig voor ons maakte Tars Notteboom, met een mooi doelpunt, nog het verschil. Het bleef voor ons wel steeds bibberen op corners en vrije trappen. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar we pakken wel drie belangrijke punten.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Moerbeke