Toen het na minder dan een halfuur 2-0 stond in het voordeel van Svelta Melsele dachten velen dat de match gespeeld was. Niets was minder waar want uiteindelijk won SV Sottegem met 2-4 en pakte de drie punten mee huiswaarts. We vroegen Vincent Aps, de maker van de twee goals, om een reactie.

Logo Svelta Melsele. Copyright: RV

“Het kon inderdaad niet beter beginnen voor ons” aldus Vincent Aps. “In het eerste halfuur speelden we ons eigen spel in balbezit en waren duidelijk de betere ploeg. We kwamen dan comfortabel op voorsprong en was het leuk dat ikzelf die twee doelpunten kon maken. Helaas hebben we deze voorsprong nog voor de rust uit handen gegeven. In mijn ogen hebben we in de tweede helft ook de beste kansen gecreëerd, maar jammer genoeg vergaten we het af te maken. Op de koop toe kregen we dan nog twee knullige doelpunten tegen waarvan een penalty, die in onze ogen nooit een penalty was.”

 “Volgende week moeten we inderdaad naar SK Munkzwalm” gaat Vincent Aps verder. “Persoonlijk weet ik nog niet zo heel veel van die ploeg. Ik denk dat we in elke match vooral moeten uitgaan van onze eigen kwaliteiten. Ik ben ervan overtuigd dat we voetballend bij de betere ploegen van de reeks horen.”

“In de rangschikking staan we momenteel zeker nog niet waar we thuishoren” luidt het bij Vincent Aps. “We bekijken het match per match, ik voel dat we elke week stappen vooruit zetten. Over titelkandidaten ga ik zeker nog geen uitspraken doen. Daarvoor zijn we nog te vroeg in het seizoen. Ik wil vooral naar onszelf kijken en dan zien we wel waar we uitkomen.

Voetbal – 1ste provinciale (M) – Svelta Melsele