Met een ruime 79-56 overwinning tegen Haantjes Oudenaarde boekte het damesteam van Basics Melsele A de tweede seizoenzege.  Emelie Covents nam maar liefst 21 punten voor haar rekening. Morgen staat de Wase derby op het programma tegen BC Sint-Niklase Condors.

Basics Melsele A dames zien elke wedstrijd als een nieuwe kans om zich te bewijzen. Copyright: RV

“We zijn het eerste quarter gestart met een 11-0 tussenstand” klinkt het bij Emelie Covents. “Daarna hebben we het even laten afweten en zijn we de rust ingegaan met een 31-31 gelijke stand. Na de rust zijn we meer druk beginnen zetten waardoor we wel wat ‘steals’ hebben uitgelokt. Een aantal driepunters zorgden ervoor dat we wat voorsprong konden opbouwen. Belangrijk is ook dat we als een echt team gespeeld hebben en veel mooie acties hebben gecreëerd.”

“We zijn onze voorbereiding gestart met vooral bekerwedstrijden tegen ploegen uit tweede landelijke. We hebben daar een aantal heel goeie matchen gespeeld en dat vertrouwen hebben we meegenomen naar de competitie. Uiteraard zijn er nog werkpunten en dient elke match gespeeld te worden. We bekijken elke wedstrijd als een nieuwe kans om ons te bewijzen. In de bekerwedstrijd tegen Knesselare bijvoorbeeld was onze defence heel sterk en daar bouwen we nu op verder.”

“Onze volgende wedstrijd tegen Sint-Niklaas is inderdaad een derby, maar voor ons is dit een wedstrijd zoals een andere. Uiteraard moet deze gespeeld worden en natuurlijk win je die graag.”

Basketbal – 1ste provinciale (V) – Basics Melsele A