In de Promo 1 reeks bij de heren heeft zich na zes speeldagen een kopgroep van vier teams afgescheiden. Het verschil tussen het nummer vier VC Panda’s Lokeren en naaste achtervolger Assenede bedraagt inmiddels al zes punten. Morgenavond krijgen de Lokeraars het bezoek van BMV Beveren-Melsele.

Jonas Verschraege (VC Panda’s Lokeren). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“We zijn inderdaad sterk aan de competitie begonnen” stelt Jonas Verschraege. “Dit komt ongetwijfeld door de sterke voorbereiding onder leiding van onze nieuwe trainer Frank Vanhove. Die was vorig seizoen aan de slag bij Berlare-Zele, eveneens in Promo 1.”

“Inmiddels hebben we elke ploeg uit de top vijf gehad. We hebben laten zien dat we, op een goeie dag, tegen iedereen een vuist kunnen maken. Aangezien we zelf onze sterktes en zwaktes kennen zijn we er ons van bewust dat we elke wedstrijd hard zullen moeten vechten. Soms zal dat een succes en soms zal dat niet het geval zijn. Het beste bewijs daarvan zijn onze laatste 3-2 resultaten, zo verliezen we eerst tegen Vamos en winnen dan weer van Lievegem.”

“Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat leider Oudenaarde een klasse sterker is dan de rest van de ploegen uit de reeks. Ik denk wel dat het onze ambitie moet zijn om top vijf te spelen. We beschikken over een brede kern, met jongens in de reserve die staan te drummen om hun plaats op te eisen in de hoofdploeg. Dit zorgt ervoor dat we op een hoog niveau kunnen trainen en daar wint iedereen bij.”

 “Onze volgende tegenstander is BMV en wees maar zeker dat we hen zeker niet onderschatten. Vorig seizoen hebben we tegen hen nul op zes gehaald. We weten dat BMV een vriendengroep is en als ze er zin in hebben dan kunnen ze echt best veel. In het verleden hadden ze er tegen ons blijkbaar wel altijd zin in.”

Volleybal – Promo 1 (M) – VC Panda’s Lokeren heren