Avanti Stekene kwam op het veld van E. Elene-Grotenberge, verrassend genoeg, niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Het nummer drie in het klassement ziet hierdoor leider KFC Voorde-Appelterre twee punten extra uitlopen. Morgennamiddag krijgen de Stekenaars rode lantaarndrager E. Aalter op bezoek.

Jyrki Franssens (Avanti Stekene). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Uiteraard verwacht je tegen Elene meer dan een gelijkspel” aldus Jyrki Franssens. “Maar over gans de wedstrijd gezien maakten we nooit aanspraak op de drie punten. Bovendien werd er voor de thuisploeg, een terechte penalty, niet gegeven. Persoonlijk vond ik het langs beide kanten een ‘non match’, al kregen we op één minuut voor het einde nog een mogelijkheid. Deze werd echter van de lijn gekeerd.”

“Voor de match tegen Aalter moeten we ons collectief niveau omhoog krikken. In mijn ogen lag die de laatste twee wedstrijden te laag. We liggen er op gebrand om de drie punten thuis te houden en ons zo klaar te zetten voor een lastig drieluik.”

“Over onze eerste tien matchen van deze competitie mogen we in grote lijnen tevreden zijn. Mochten we na dertig wedstrijden op deze plaats staan dan hebben we onze doelstelling bereikt. Het is vooral belangrijk dat we niet op onze lauweren gaan rusten, nogmaals, we moeten ons niveau omhoog krikken. De nederlagen tegen Lede en Wolvertem hebben een zure nasmaak nagelaten, we hadden hier nooit punten mogen laten liggen.”

Voetbal – 3de afdeling A (M) – Avanti Stekene