VC Panda’s Lokeren won de laatste speeldag van 2022 van BMV Beveren-Melsele A met 1-3. De Lokeraars wonnen tot nu toe zeven van hun negen competitiewedstrijden en blikken dan ook tevreden terug op de heenronde.

Dries Dillen (VC Panda’s Lokeren). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Het toeval wil dat ik er tegen BMV zelf niet kon bij zijn” aldus Dries Dillen. “Op basis van hetgeen ik gehoord heb heerste er bij de collega’s het gevoel dat zij de match steeds onder controle hebben gehad. Timothy De Veireman, die op mijn plaats speelde, heeft een goede partij gespeeld.Hij vond zijn aanvallers vlot, in het bijzonder de gebroeders Vervaet die aan een geweldig hoog percentage scoorden. Ook op de andere posities werd er op een degelijk niveau gespeeld, waarbij we aanvallend het grootste verschil hebben gemaakt.”

“Het handige aan onze kern is dat ze breed is. We beschikken over veertien spelers die heel erg aan elkaar gewaagd zijn, hierdoor kunnen dipjes snel opgelost worden. We zijn met onze tweede plaats heel tevreden over de eerste seizoenshelft. De nieuwe wind met trainer Frank Van Hove werpt duidelijk zijn vruchten af. We hanteren verschillende systemen die we beter en beter kunnen toepassen. Door het feit dat iedereen qua niveau zo dicht bij elkaar ligt blijft de drang om het goed te doen zowel op training als op wedstrijd heel hoog.”

“We weten ook dat we in sommige matchen door het oog van de naald zijn gekropen en dat dit wellicht niet altijd zo goed zal lukken. Anderzijds dwingen we dat geluk ook wel af door ervaring en durf. We blijven de lat alleszins hoog leggen om zo onszelf te blijven verbeteren. Het seizoen is nog lang, maar we hopen wel ons plaatsje bij de top vier te behouden. Momenteel genieten we van onze tweede plaats. Na de jaarwisseling staan er nog heel wat stevige matchen op ons programma, pas daarna zullen we beter kunnen duiden waarheen we willen.”

Volleybal – Heren Promo 1  (M) – VC Panda’s Lokeren