Na een moeilijke competitiestart boekte VKS Hamme-Zogge tegen KAV Dendermonde zijn zesde opeenvolgende overwinning. Het won, met een doelpunt van Dimi Van De Mergel, met 1-0 van de buren. Volgend weekend nemen ze het voor de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op tegen FC Hoogeinde.

Dimi Van De Mergel (VKS Hamme-Zogge).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Na de wedstrijd tegen Robur wisten we dat de wedstrijd tegen Dendermonde even belangrijk was, zeker met het oog op een plaats in de top vijf” stelt Dimi Van De Mergel. “We wilden dan ook absoluut deze opdracht tot een goed einde brengen.”

“Ik vind dat we de eerste twintig minuten nogal slordig hebben gespeeld. Op dat moment was Dendermonde de betere ploeg, met een paar kleine kansen. Geleidelijk aan vonden we beter de combinaties en hieruit vloeiden dan een aantal kansen.”

“We zijn veel gretiger aan de tweede helft begonnen. Dit zorgde toch wel voor wat kansen, maar de doelman van Dendermonde hield zijn ploeg goed recht. Gelukkig kon ik, op een tiental minuten voor affluiten, de 1-0 scoren. Ondermeer door het sterke werk van onze verdediging was Dendermonde in de tweede helft niet meer gevaarlijk.”

“Van bij aanvang van het seizoen was het ons doel om een plaats in de top vijf te veroveren en daar gaan we iedere week voor vechten. Volgend weekend volgend inderdaad Hoogeinde. Ik herinner mij uit de heenronde dat we één kans hebben weggegeven en daaruit hebben zij het enige doelpunt van de wedstrijd gescoord. Ik verwacht mij alweer aan een zware match. Dat neemt niet weg dat als iedereen doet wat van hem verwacht wordt, we deze match tot een goed einde moeten kunnen brengen. Mits winst staan we dan voor de winterstop op de plaats waar we horen te staan.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – VKS Hamme Zogge