Vorig weekend moesten de dames van Vamos hun meerdere kennen tegen Volley Noorderkempen, de onklopbare leidersploeg. Aanstaande zaterdag staan de Vamos dames tegenover het nummer twee Bevo Roeselare.

Coach Luc Van den Bossche (Vamos dames 1). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De competitie had tot hiertoe wel beter kunnen verlopen” blikt coach Luc Van den Bossche terug. “Blessures allerhande hebben ongetwijfeld een impact gehad op het feit dat we lager staan dan de capaciteiten van de groep. Deze blessures hebben bovendien een impact gehad op het niveau van de trainingen en dit straalde bijgevolg ook uit op de wedstrijden.”

“De start van de terugronde vorige zaterdag was tegen Noorderkempen, de gedoodverfde kampioen in spé. Hun plaats in de stand en de cijfers zeggen dat het tegen hen heel moeilijk is om een resultaat te halen. Dat was zaterdag niet anders, we speelden met momenten echt goed mee. In de tweede set bijvoorbeeld speelden we mee tot 20 punten en ook in het midden van de derde set deden we mee. Jammer genoeg was onze receptie niet constant genoeg om hen het vuur aan de schenen te leggen. Hierdoor konden ze defensief top worden en hun talent, met op kop hun opposite, bewezen ze dat niet voor niets staan waar ze staan.”

“Aanstaande zaterdag spelen we tegen Roeselare, het nummer twee van de reeks. Ook dit wordt alweer een zware dobber. Maar wie weet kunnen we thuis, met de steun van onze supporters, voor een verrassing zorgen.”

Volleybal – 1ste nationale (V) – Vamos dames 1