In de competitie is Scheldejeugd aan een sterk seizoen bezig. Vorig weekend verloren ze echter nipt de Bekermatch op Falco Gent C. De ontgoocheling was na afloop bijzonder groot. Morgenavond nemen ze het op tegen Gent-Oost Eagles B, voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar. We vroegen Pieter Peirsman, die tegen Falco C goed was voor 24 punten, om een reactie.

Logo Scheldejeugd Temse (RV).

 “Die nederlaag in de achtste finale van de Beker van Oost-Vlaanderen was een serieuze teleurstelling” aldus Pieter Peirsman. “We zijn zwak aan de match begonnen, maar in het tweede quarter kwamen we onder stoom. Jammer genoeg lieten we het na om op dat moment de wedstrijd te beslissen. Het gevolg was dat het in de tweede helft nog veel te spannend werd.”

“In de laatste seconden mocht ik nog twee vrij worpen nemen om zo toch nog verlengingen uit de brand te slepen. In die verlengingen zijn we onoplettend gestart en zo was er meteen een kloofje dat we niet meer gedicht kregen. Dat is jammer, zeker omdat de match op het einde nog onnodig ontaarde, met drie uitgesloten spelers bij ons. De refs floten niet slecht, maar ze voelden de match niet goed aan. Zij gooiden met technische en vrijwillige fouten, helaas enkel aan onze kant. Daardoor bleven we gefrustreerd achter, want vriend en vijand zal toegeven dat we intrinsiek veel beter waren dan Falco C.”

“Voor de match tegen Gent-Oost zullen we geconcentreerd klaar staan. Al hebben ze een groot thuisvoordeel in die hangaar van hen. Zelf ben ik nog twijfelachtig, nadat ik mijn heup geblesseerd heb in de wedstrijd tegen Falco. Uiteraard zouden we graag met een overwinning naar huis gaan om zo mooi bovenaan in het klassement te blijven staan.”

Basketbal – 1ste provinciale (M) – Scheldejeugd Temse