In het tussenseizoen zijn er heel wat kaatsers die hun pijlen richten op het muurkaatsen. Dit wordt gespeeld tegen een muur binnen in een sporthal of zaal. Ook jeugdspeler Sieben Van Duysen (Hamme Big Blue) doet dit. Afgelopen weekend trok hij naar de Junior Open in Menaam, een klein dorp in het noorden van Nederland.

Sieben Van Duysen (l.) pakte samen met Wouter Wielandt de titel op de French Open.
Foto: RV.

“Dit kampioenschap is te vergelijken met een Europees kampioenschap voor jeugdspelers”, vertelt Van Duysen. “Ieder jaar trekken er heel wat buitenlanders naar Menaam in het verre Friesland. Uiteraard bestaat het merendeel van het deelnemersveld uit Nederlanders, maar ook Ieren, Belgen en Engelsen. Er zijn zowel reeksen voor jongens als meisjes per leeftijdscategorie, gaande van U11 tot U19. In totaal kwamen er ongeveer 200 spelers in actie zowel bij de singles als dubbels. Op zaterdag speelden de singles. Het werd een drukke dag van 9u tot 20u, maar dankzij een goede organisatie verliep alles vlekkeloos. Op die eerste dag behaalde ik mijn doel, namelijk kampioen worden bij de U17. Bij de U19 was de kwartfinale het eindstation voor mij. In de dubbels won ik brons bij zowel de U17 als de U19. Het was trouwens mij tweede deelname aan dit kampioenschap. Ik was dan ook met hoge verwachtingen naar ginds vertrokken.”

“Het afgelopen seizoen heb ik veel bijgeleerd door mee te doen aan andere grote tornooien in het buitenland”, gaat Sieben Van Duysen verder. “Zo heb ik samen met Wouter Wielandt begin december deelgenomen aan de French Open. Bij de B-mannen singles haalde ik de halve finale, terwijl Wouter de finale won. Bij de B-mannen dubbels konden we samen de titel pakken. Bovendien was het ook goede reclame voor onze club, Hamme Big Blue. Hopelijk kunnen we later zelf ons eigen tornooi, Flanders Open, in Hamme organiseren.”
Maar het muurkaatsseizoen zit er nog niet op voor Van Duysen. “Nu is het toewerken naar de kampioenschappen in februari en maart. Mogelijks neem ik ook nog deel aan een internationaal tornooi zoals de UK Open in Londen.”