Op zaterdag kreeg de vrouwenploeg van RC Dendermonde het bezoek van het nummer negen uit de klassering, Celtic. Dankzij een uitmuntende verdediging en dito aanval werden de Brusselse vrouwen wandelen gestuurd met 82-0.

Laura Bosman in actie bij RC Dendermonde. Foto: Marita Van Daele.

“De wedstrijd verliep heel goed”, laat Laura Bosman weten. “We hebben als team mooi samen gespeeld . Ook wisten we de nul te houden. En dat toont toch aan dat onze verdediging heel sterk was. We wisten op voorhand dat we deze confrontatie niet mochten onderschatten, ook al staat Celtic op de voorlaatste plaats. Want in onze vorige confrontatie hadden we het bijzonder moeilijk om door de verdediging van de Brusselse vrouwen te geraken. In deze return hadden we het thuisvoordeel, en dat zorgt altijd voor een extra portie vechtlust.”

Na dertien speeldagen prijken de Dendermondse Gazellen op de zesde plaats. De klassering leert ons dat ze zeven keer wonnen en zes maal verloren. “We hebben al heel wat ups en downs achter de rug”, gaat Bosman verder. “Maar sinds kort zijn enkele sterke speelsters uit onze basisploeg terug uit blessure alsook terug gekeerd na Erasmus. En dat heeft toch echt wel een positieve impact op onze ploeg. Naar ambities toe blijft ons streefdoel een plaats bij de eerste zes, zodoende we nog kans maken op de titel. Het zou echt fantastisch zijn om met deze jonge en gekke bende kampioen te spelen.”