Na de ruime zege tegen VV Sint-Truidense hebben de dames van Svelta Melsele A een punt afgesnoept van leider Yellow Red Mechelen B. Dit duel eindigde op een 0-0 gelijkspel. Op de volgende wedstrijd is het wachten tot 24 februari, dan nemen ze het op tegen SV Noorse.

Jolien Dierickx (Svelta Melsele dames A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

 “Ik vind dat we tegen leider Mechelen een zeer goede wedstrijd hebben gespeeld, met een gelijkspel als resultaat” aldus kapitein Jolien Dierickx. “In de heenronde hadden ze ons naar huis gespeeld, bijgevolg hadden we nog iets recht te zetten. We hebben de voorbije weken bijzonder scherp getraind. De wedstrijden na de winterstop hebben we meer dan behoorlijk gespeeld. Het geloof in eigen kunnen en de wil om punten te pakken tegen de ongeslagen leider was dan ook heel groot.”

“Vanaf minuut één hebben we alles gegeven en hebben Mechelen onder druk gezet. Dit is vrij goed gelukt. De bezoeksters vonden geen antwoord op ons spel en waren in de eerste helft nooit echt gevaarlijk. In de tweede helft was ons spel iets rommeliger, al konden we de druk op Mechelen houden. Zij waren weliswaar meer in balbezit, maar uiteindelijk waren de meeste kansen voor ons. Het is wel een feit dat er in de slotminuten, langs beide kanten, een doelpunt had kunnen vallen.”

“We zijn uiteraard blij met dat punt tegen de leidersploeg, al voelden we dat er meer in zat. Dit zorgt wel een beetje voor een dubbel gevoel. Het spreekt voor zich dat we deze prestatie en het vertrouwen meenemen naar onze volgende wedstrijden.”

“We zitten in een goede flow, het is dan ook jammer dat we pas over twee weken tegen Noorse aan de slag kunnen. We gaan in de tussentijd hard verder werken, ons grootste doel blijft om zo vlug mogelijk het behoud verzekeren. We willen voor de rest van het seizoen laten zien dat Svelta Melsele onterecht op een gedeelde zevende plaats staat. We hebben onszelf, in de eerste seizoenshelft, te weinig beloond met punten. Daar willen we absoluut verandering in brengen.”

Voetbal –Interprov. B (V) – Svelta Melsele dames A