Zaterdagavond moest VK White Boys met lege handen terugkeren van Kieldrecht, na een 1-0 nederlaag. De mannen van de Puitvoet kunnen nochtans terugblikken op een verdienstelijke partij. Volgende week zondag krijgen ze het bezoek van middenmoter Rangers Opdorp.

Kjell Maes (VK White Boys).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Achteraf bekeken is dit een zeer zuur verlies” klinkt het teleurgesteld bij Kjell Maes. “De eerste tien minuten waren volledig voor ons. Er werd, in mijn ogen, ook een geldig doelpunt ten onrechte afgekeurd. We kenden bovendien pech toen een schot van, de uit blessure terugkerende, Tom Troch tegen de paal belandde. Daarna ranselde de thuisdoelman nog een schot van Van Der Loo van onder de lat. Vervolgens eiste Kieldrecht, zonder echt gevaarlijk te zijn, de bal op. Dat bleef zo tot vlak voor de rust Vervaeck een scherpe voorzet kon binnenkoppen.”

“Na de rust kregen we eenzelfde spelbeeld, waarbij Kieldrecht onzuiver was en wij een hele resem hoekschoppen en vrije trappen afdwongen. Zo werd er op corner tot tweemaal toe een bal van de lijn gehaald. Kortom het was zulk een match waarbij de bal er niet in wilde. Op die manier houden we een zuur gevoel over aan deze wedstrijd.”

“Nu volgt Rangers Opdorp, waartegen we in de heenronde onze eerste driepunter hebben gehaald, na een 0-3 overwinning. Dat was misschien wel onze beste wedstrijd tot nu toe. Opdorp zal vrijwel zeker op revanche uit zijn, ik verwacht dan ook een zeer scherpe tegenstander. Thuis verloren we niet meer sinds 5 november, we gaan er alles aan doen om die lijn nog even door te trekken. Dit te beginnen komende zondag.”

“We totaliseren nu achttien punten en staan dus voorlopig nog op een veilige plaats. Uiteraard is het ons doel om ons zo snel als mogelijk ook mathematisch te redden. Volgens mij hebben we daar nog een twaalftal punten voor nodig. Hierin zal de maand maart cruciaal zijn, dat is de periode waarin we alle ploegen treffen die in onze buurt staan. Het lijkt erop dat een aantal spelers andere oorden gaan opzoeken, maar laat het duidelijk zijn dat iedereen in die laatste tien matchen alles zal geven om White Boys in tweede provinciale te houden.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – VK White Boys