In derde provinciale speelt Wasocub Waasmunster in de play-down voor het behoud in derde. Vorig weekend werd met 77-70 verloren op BBC Erembodegem, dan neemt niet weg dat ze er alle vertrouwen in. Dit weekend zijn ze vrij, om dan volgend weekend in eigen huis de strijd aan te binden met Bavi Gent.

BBC Wasocub Waasmunster (RV).

“Op Erembodgem zat er inderdaad meer in” stelt Jannick Brys. “De wedstrijd ging vrij gelijk op, maar naar het einde misten we jammer genoeg teveel vrij worpen. Tegen Bavi Gent verwacht ik mij zeker aan geen gemakkelijke wedstrijd. Dat neemt niet weg dat we, indien we compleet staan, ik ons die wedstrijd niet zie verliezen. Het doel is om sowieso bij de eerste vier te eindigen, om zo zeker te zijn van het behoud. Ik ben ervan overtuigd dat ons dat ook gaat lukken.”

Niet alle clubs zijn even enthousiast over de nieuwe competitieformule. We polsten ook even bij Jannick Brys hoe hij daar tegenover staat. ”Langs een kant snap ik wel dat de basketbalbond dit gedaan heeft. Ik hoop alleen maar dat dit eenmalig is. Naar planning toe is dit verre van ideaal. Het is pas eind februari dat het tweede deel van de kalender gekend is en dat zorgt voor de nodige problemen. Bovendien neem je de gewonnen of verloren wedstrijd tegen de ploegen die nu de play-up spelen niet mee naar de tweede ronde. Die hebben dan achteraf gezien weinig zin. Laat ons hopen dat het volgend seizoen terug de normale competitie is.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Eksaarde