PD Kruibeke boekte zondag op het veld van SVH Waasmunster een 1-2 overwinning, nadat ze bijna een uur met tien hebben moeten spelen. Dit gebeurde nadat Rotthier even voorbij het halfuur tegen zijn tweede gele kaart aankeek. Zaterdag neemt het team van Lars Van Damme het op tegen VK Tielrode, dat eveneens nog in de running is voor een top vijf plaats.

Jonas Van Moer (PD Kruibeke). Foto: RV.

“Op de keper beschouwt zijn PD Kruibeke en SVH Waasmunster twee ploegen met heel wat gelijkenissen” aldus kapitein Jonas Van Moer. “Beide teams beschikken over veel ervaring en spelen toch wel op het randje. Terwijl wij dan weer meer vanuit een blok spelen, rekenen zij vooral op de individuele kwaliteiten van hun voorlijn en hun snelle flanken.”

“Het was een felbevochten wedstrijd, maar met een sterke Pieter Vergauwen en Esteban Bonten slaagden we erin om hun flanken te neutraliseren. Via Jeroen Rotthier en Vincent Baecke, die aan een sterk seizoen bezig zijn, wisten we twee keer te scoren op een stilstaande fase. De tegentreffer van de thuisploeg was een goed uitgespeelde kans die knap werd afgewerkt door Belfassi. Kort na het halfuur kreeg Jeroen Rotthier zijn tweede gele kaart, waardoor wij met z’n tienen verder moesten. Dit gaf ons een extra strijdgevoel.”

“Na de rust had Waasmunster vrij veel balbezit en bleef vooral met de lange ballen druk zetten. Wij van onze kant loerden vooral op de counter. Het was absoluut geen cadeau om spits te zijn, maar zowel Emile Smet als Sven Verhelst verdienen toch wel een dikke pluim. Net als de rest van het team hebben zij enorm hard gewerkt om onze voorsprong vast te houden. Ook onze invallers verdienen een dikke pluim, zij hebben het uitstekend gedaan. Ruben Santens had een heel ondankbare taak, maar hij heeft de ziel uit zijn lijf gelopen. Naar het einde van de match toe viel er langs beide kanten nog één grote kans, maar wat ons betreft zat onze doelman Stijn De Ben er goed tussen.”

“Met het bezoek van Tielrode wacht ons zaterdag opnieuw een pittige match. Het zijn voor ons sowieso nog zes finales die volgen. Op het eind van het seizoen zijn er een aantal spelers die stoppen en zijn er ook die een stapje hogerop zetten. Het besef begint dan ook te komen dat we nog maar enkele keren met deze groep samen spelen.  Samen met T1 Lars Van Damme heeft deze groep drie jaar lang hard gewerkt om te staan waar we nu staan. We zijn een hechte groep geworden, die voor elkander door het vuur gaan. We bekijken de match tegen Tielrode dan ook zoals de volgende matchen. Uiteraard geniet je als voetballer het meest van een overwinning, op het einde van de competitie zien we wel waar het schip is gestrand.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – PD Kruibeke