In de hoogste provinciale reeks verdeelden SK Berlare en Vlaamse Ardennen de punten na een 2-2 gelijkspel. Het was in de slotseconden van de wedstrijd dat Kenzo Rivera Armayones de gelijkmaker tegen de netten kopte. Volgende week zondag gaat Berlare op bezoek bij leider SK Munkzwalm.

Kenzo Rivera Armayones (SK Berlare).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“In alle eerlijkheid kan ik zeggen dat het een verdiend gelijkspel is” luidt het bij dat Kenzo Rivera Armayones. “Op een moeilijk bespeelbaar veld was van bij aanvang de intentie van de bezoekers duidelijk. Vanaf de eerste minuut opteerde ze ervoor om telkens met de lange bal te werken in de richting van hun twee spitsen. Het gevolg was dat we een wedstrijd kregen met veel luchtduels, wat zeker niet mooi oogde.”

“In de tiende minuut kwamen we op voorsprong toen bezoekende verdediger Polet de bal, vlak voor mij, in eigen doel duwde. De eerste 45 minuten hadden we alles onder controle en kenden we geen moeilijkheden. Er vielen langs beide kanten niet veel echt kansen te noteren.”

“Na de herneming begon Vlaamse Ardennen meer druk uit te oefenen en hanteerden ze de lange bal. Het gevolg was dat we steeds meer achteruit werden geduwd en we het moeilijk hadden om er uit te geraken. Het volg was dat de gelijkmaker viel en zelfs de 1-2.”

“We zijn er blijven voor vechten en wisten op de valreep nog een punt uit de brand te slepen. Dit gebeurde na een verlengde inworp die ik kon binnen koppen. Dit is met nog zes wedstrijden te spelen een belangrijk punt.”

“Met de match tegen leider Munkzwalm wacht ons volgende week een mooie verplaatsing. In de heenwedstrijd hebben we 0-0 gelijk gespeeld, al verdienden we op basis van de vele uitgespeelde kansen meer. We beseffen dat dit geen makkelijke match zal worden, maar in dit soort wedstrijden kunnen we soms wel iets meer. Ik denk dat efficiëntie zeer belangrijk zal zijn.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – SK Berlare