Het voorbije weekend wonnen de dames van VC Panda’s Lokeren, in de halve finale van de Provinciale Beker, met 3-0 van VC Oudegem C. Op 1 april nemen ze het in de finale op tegen Vamos B. Voor de competitie ontvangen ze het zaterdag rode lantaarndrager Mevoc Meerbeke.

De dames van VC Panda’s Lokeren. Foto: RV.

“De overwinning in de halve finale van de Provinciale Beker tegen Oudegem C deed alvast enorm veel deugd” blikt Tine Meersman terug. “Dit hebben we vooral te danken aan ons enthousiasme, bovendien haalden we ons eigen niveau. Dankzij onze sterke opslagen, in combinatie met onze goede receptie en verdediging, slaagde Oudegem er niet in om in de wedstrijd te komen.”

“Gans ons team kijkt enorm uit naar de Bekerfinale tegen Vamos B. We zijn er ons van bewust dat we vooral elke bal zullen moeten knokken want het is een sterke ploeg. Dat neemt niet weg dat we geloven dat we er met z’n allen een mooie wedstrijd van kunnen maken.”

“Het is duidelijk dat in de competitie de strijd tussen de top drie enorm is. Als je naar het klassement kijkt dan zie je dat we nog behoorlijk dicht bij elkaar staan. De opdracht voor komend weekend tegen Meerbeke is simpel, we moeten die drie punten absoluut thuis houden. Dit zorgt weliswaar voor druk, maar we geloven in de sterke van onze ploeg. We zijn ervan overtuigd dat we deze taak tot een goed einde kunnen brengen.”

Volleybal – Promo 2 (V) – VC Panda’s Lokeren dames