Afgelopen vrijdag won Forza Temse met 9-5 van Futsal Waregem. Op de komende speeldag trekken ze richting Vordensteyn Schoten. Met nog één wedstrijd te gaan is het duidelijk dat Forza Temse op de vierde plaats zal afklokken.

Ilias Aouriaghel (Forza Temse). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Al in de openingsminuut van de wedstrijd zette Kissami ons op voorsprong” aldus Ilias Aouriaghel. “De vreugde was helaas van korte duur, want binnen de minuut konden de bezoekers op de counter een mooi uitgespeelde actie binnentikken. Het was opnieuw Kissami die ons op voorsprong bracht. In de twaalfde minuut bezorgde onze oude krijger Ben Ayad ons wat ademruimte. Met momenten combineerden we zeer goed, maar jammer genoeg lieten we na om onze kansen af te werken. Niettegenstaande de bezoekers geen wisselspelers hadden maakten ze het ons behoorlijk moeilijk. Steeds vonden ze de vrije man, waardoor ze terugkwamen tot 3-3. Voor de rust bezorgde Belhaj ons nog een belangrijk doelpunt, waardoor we met een voorsprong konden gaan rusten.”

“Door hoog druk te zetten op de tegenstander werd het via Belhaj en Zahriou na de rust snel 6-3. Waregem bleek echter een taaie tegenstander te zijn en gaf niet op, zo wisten ze terug te komen tot 6-5. Maar net als in de eerste helft creëerden we veel kansen, maar lieten we het alweer na om deze af te werken. In het slotkwartier hebben we even doorgeduwd en lukte het ons te scoren via Kissami, Ben Ayad en Oulichki. Hierdoor boekten we een verdiende 9-5 overwinning.”

“Vrijdag volgt de wedstrijd tegen Schoten. Gelet op de kwaliteit en de ervaring die in ons team aanwezig is zou ons dat in theorie drie punten moeten opleveren. Helaas hebben we dit seizoen al veel spelers zien komen en gaan. Het gevolg was dat we bijna wekelijks met een ander team op het veld stonden. Gelukkig hebben we de laatste tijd een vastere kern waardoor we beter op elkaar ingespeeld zijn.”

“Het klopt dat we op de vierde plaats eindigen, maar met een vaste kern hadden we zeker meegedaan voor de kampioenstitel. Met de kwaliteit en ervaring die op dit moment in de groep zit zou meedraaien in tweede nationale zelfs haalbaar zijn. Het is dan ook onze ambitie om volgend seizoen mee te doen voor de prijzen en de promotie af te dwingen.”

Zaalvoetbal – Interprovfutsal (M) – Forza Temse