Op Paasmaandag werd de finale voor de Provinciale Beker heren betwist tussen Ass’nee en Vamos B. Na een enorm spannend wedstrijd trokken de Waaslanders aan het langste zeel. Het werd een felbevochten 2-3 overwinning.

Vamos Stekene B won de provinciale beker. Foto: Freddy Vercauteren.

“De bekerfinale is de bekroning van een mooie terugronde” klinkt het enthousiast bij Reno Smet. “In het begin van het seizoen hebben we wat steken laten vallen. Dit gebeurt de laatste tijd steeds minder en minder, hetgeen resulteert in betere resultaten.”

“Beide teams zijn vrij zenuwachtig aan de bekerfinale begonnen. Wij maakten minder fouten hetgeen ons winst opleverde in de eerste set. In de tweede set was het Ass’nee dat zo goed als foutloos speelde, waardoor zij de tweede set pakten. We zijn aan de derde set begonnen met een goede opslagreeks waardoor we ons eigen spel konden spelen en het 1-2 werd in ons voordeel. In de vierde set zagen we langs beide kanten veel vechtvolleybal, maar uiteindelijk trok Ass’nee aan het langste eind. In de vijfde en tevens beslissende set konden wij het best onze zenuwen onder controle houden, waardoor we een mooie voorsprong konden opbouwen. Dit zorgde er voor dat we uiteindelijk de overwinning wisten te pakken. Dit seizoen hebben we heel wat ervaring opgedaan met vijfsetters, dat heeft nu dus in ons voordeel gespeeld.”

“Tijdens de bekerfinale waren er door blessures of vakantie enkele afwezigen. Dit hebben we als team goed opgevangen. We hebben zowel als team, als individueel een sterke wedstrijd gespeeld. Iedereen heeft het maximale uit zichzelf gehaald, sommigen zelfs meer dan dat. We zijn als team ontzettend blij met deze zege, temeer dit voor velen hun eerste bekerwinst is na veel tweede plaatsen bij de jeugd. Ook voor onze trainer Eugène Van Eynde is dit zijn eerste beker.”

“Ik denk dat er ons  in de competitie nog twee moeilijke wedstrijden te wachten staan. Ik ben er zeker van dit we er als team alles gaan aan doen om nog tweemaal het best mogelijke resultaat neer te zetten.”

Volleybal – Promo 1 (M) – Vamos Stekene B heren