Niettegenstaande Bonanza de score opende boekte FC Sint-Niklaas een vrij vlotte 4-1 overwinning. Na een beslissing van de disciplinaire commissie van Voetbal Vlaanderen trekt FC Sint-Niklaas zondag naar FC Baasrode en niet naar TK Meldert B.

Dieter Vercauteren (FC Sint-Niklaas). Foto: RV.

“Omdat we de tegenstander niet echt kenden zijn we uitgegaan van onze eigen sterkte” aldus Dieter Vercauteren. “We hebben dan ook geprobeerd om de wedstrijd zo snel mogelijk in handen te nemen. Een beetje onverwacht kwam Bonanza vroeg in de wedstrijd op voorsprong, na een snelle counter. Ik denk dat dit hun enige echte kans was in de eerste helft. Gelukkig konden we kort voor de rust de bordjes terug in evenwicht brengen. Die goal was niet allen heel belangrijk, maar ook dik verdiend.”

“We zijn aan de tweede helft begonnen op dezelfde manier als dat we de eerste geëindigd waren. We zijn de wedstrijd blijven controleren, brachten goed voetbal en creëerden heel wat kansen. Hieruit konden we nog driemaal scoren. Bonanza had wel nog enkele mogelijkheden, maar achteraan stond het bij ons alweer goed.”

“Zondag moeten we inderdaad naar FC Baasrode, deze last-minute wijziging verandert voor ons niets. We moeten uitgaan van onze eigen sterkte en enkel naar onszelf kijken. Ik ken de ploeg niet zo heel goed, maar dit is een finale voor promotie. Je kan er dus van op aan dat het een moeilijke wedstrijd zal worden. Als ploeg gaan we er opnieuw alles aan doen om de laatste wedstrijd van het seizoen tot een goed einde te brengen en onze doelstelling te halen.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – FC Sint-Niklaas