In de voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Kluisbergen B was duidelijk dat goalgetter Gianni Peeters er zin in had. Die goesting bleek al snel duidelijk op het veld, want met een zuivere hattrick stond het bij de rust al 3-0. Het wordt nu uitkijken of Bosdam deze positieve lijn kan doortrekken tegen VV 9000 Gent.

FC Bosdam- coach Jony Van De Velde. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De wedstrijd tegen Kluisbergen B was een schitterende teamprestatie” stelt coach Jony van de Velde. “Iedereen heeft hier een aandeel in gaande van de trainer van de beloften, de sportief verantwoordelijke/T2, tot alle spelers die er doorheen het jaar voor gezorgd hebben dat we deze eindronde kunnen spelen. We hebben een schitterende groep, met spelers die stuk voor stuk voor elkaar willen werken.”

“Het klopt dat Gianni driemaal heeft gescoord, maar dit kon hij alleen doen doordat er tien andere spelers hard voor hem hebben gewerkt. Dat is net het schitterende aan deze groep. Zo zag ik op een bepaald moment Gianni in volle spurt een aanvaller van Kluisbergen terughalen in de omschakeling. Ik vond dat een prachtig moment, dat is genieten als coach. Het is door dat de spelers dit voor elkaar doen en vertrouwen hebben in elkaar dat ze ook groeien in de wedstrijd. Als staf en als club kan je niet anders dan trots zijn op deze prachtige teamprestatie.”

“Terwijl Kluisbergen B een zeer jonge ploeg was, volgt nu met VV 9000 Gent volledig het tegenovergestelde. Ik ben zelf zeer benieuwd naar het verloop van deze match. Het niveau van een tegenstander uit een andere reeks is altijd moeilijk in te schatten. Winnen betekent alleszins promotie, al is dit voor ons geen must. Niks moet, alles mag.”

“Als club hebben we een driejarenplan opgesteld, hierbij is het de bedoeling om in jaar drie te promoveren. Op dit moment zitten we op het einde van het tweede jaar. Onze jonge spelersgroep heeft inmiddels enorm veel ervaring opgedaan en leert nu ook wat een eindronde spelen inhoudt. Waar ze ook spelen deze ervaring nemen ze mee in hun ‘voetbaltas’. We zijn aan een fantastisch seizoen bezig, we moeten dan ook genieten van elk moment.”  

Voetbal – 4de provinciale E (M) – Bosdam