In het Duitse Alsdorf heeft streekatleet Nathalie Verschelden een bronzen medaille behaald binnen haar leeftijdscategorie op het EK Duatlon. In het algemene klassement eindigde ze op de tiende plaats.

Nathalie Verschelden (3MD) tijdens de kwarttriatlon in Dendermonde. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Die medaille was uiteraard heel mooi maar zeker en vast ook mijn tiende plaats in de algemene uitslag”, vertelt Nathalie Verschelden. “Voor mij was het de eerste wedstrijd van het seizoen. En het was ook onmiddellijk een belangrijke race. Zo’n mooi resultaat stemt mij heel opgetogen. Misschien had er nog iets meer ingezeten. Echter is dat achteraf gemakkelijk gezegd. Het geeft vanzelfsprekend moed voor de toekomst.”
“De voorbereiding op mijn triatlon- en duatlonseizoen was goed. Alleen voor het lopen liep het niet echt ideaal. Ik heb wederom gesukkeld met een enkelblessure waardoor ik het niet het gewenste aantal loopkilometers heb kunnen doen. De volgende wedstrijd op mijn kalender is die op 8 juni in Berlare. Daarna staat de halve triatlon in Gravelines (Frankrijk) eind juni met rood omcirkeld. Het hoofddoel dit seizoen is de 70.3 Ironman in Duisburg (Duitsland).”