De 29-jarige Julie Scheers heeft een punt gezet achter haar volleybalcarrière bij tweede nationaler VC Nidak. Ze zegt echter het volleybal niet helemaal vaarwel, samen met een aantal vriendinnen starten ze onder vleugels van Nidak met een recreatieve ploeg.

Julie Scheers (VC Nidak). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Alles is begonnen op mijn zes jaar met balgewenning” klinkt het bij Julie Scheers. “Daarna vloeide ik op acht jaar door naar het volleybal. Er zijn diverse redenen waarom ik nu stop met competitievolleybal. Samen met mijn man, Jeroen Muyldermans, die zelf ook volleyballer en coach is, willen we samen wat meer tijd doorbrengen. Jeroen zelf stopt ook met volleyballen, maar blijft wel nog coachen.”

“Sedert mijn tien jaar heb ik competitievolleybal gespeeld en heb ik er ook alles aan gedaan om elke training en elke wedstrijd mee te doen. Ik ben nu op een leeftijd gekomen dat ik het engagement die ik doorheen al die jaren getoond heb niet meer kan, maar ook niet meer wil opbrengen. Voor mij is het een mooi moment om te stoppen, al is het wel de bedoeling om samen met mijn vriendinnen nog recreatief te volleyballen. Ik vind trouwens dat onze tweede libero er klaar voor is om, vanaf volgend seizoen, mijn rol over te nemen.”

“Als ik zo terugblik ben ik wel best tevreden over mijn volleybalcarrière. Ik ben begonnen bij de jeugd van AVO Melsele, waar ik gespeeld heb tot mijn 17 jaar en waar ik twee jaar dubbel heb gespeeld met de tweede provinciale ploeg. Op mijn 17de heb ik dan de overstap gemaakt naar Nidak, waar ik heb gespeeld tot nu. We zijn daar met de eerste ploeg opgeklommen van eerste provinciale naar tweede nationale.”

“Naast speelster bij Nidak ben ik ook al vier jaar jeugdtrainster bij Asterix Avo. Het komend seizoen zal ik daar ook fungeren als T2 bij Asterix Avo Promo 2.”

“Door de jaren heen heb ik heel wat goede trainers gehad. Ivo De Mulder en Gino Verheyden springen er echter wel uit. Gino was gedurende meerdere jaren mijn jeugdtrainer, hij is het die mij al mijn techniek heeft bijgebracht. Hij was een harde trainer, maar het is duidelijk dat dit geloond heeft. Ivo was mijn coach bij Nidak gedurende zeven jaar. Het is hij die ons heeft begeleid om extra stappen te zetten qua samenspel en inzicht. Op die manier waren we in staat om mee te draaien in de hogere reeksen. Hij was iemand die streng was als het nodig was maar maakte, samen met de groep, ook tijd voor plezier en ontspanning.”

“Ik ben heel tevreden dat ik aan het volleybal zoveel mooie herinneringen over hou. Een belangrijke is natuurlijk de kampioenstitel in eerste provinciale met Nidak. Wat mij ook steeds zal bijblijven zijn de vele leuke momenten met de ploeg en de fijne vriendschappen die gemaakt zijn. Nidak is een familieclub waar iedereen iedereen kent, maar waar ook steeds ambiance is. Daar zijn echt heel wat vriendschappen voor het leven gemaakt.”

Volleybal – 2de nationale(V) – Nidak Nieuwkerken