In de vorige ronde van de Beker van België schakelde Avanti Stekene Sparta Heestert uit met strafschoppen. De Stekenaars maken morgen de verplaatsing naar VC Houtvenne, een ploeg uit tweede afdeling B.

Jyrki Franssens (Avanti Stekene). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De wedstrijd tegen Heestert was er één met twee gezichten” luidt het bij Jyrki Franssens. “In de eerste 45 minuten hebben we heel dominant gespeeld, we hadden de rust moeten ingaan met een ruime voorsprong. Door een fout stond het echter 1-1 gelijk.”

“Na de rust werden de ruimtes te groot en kwamen we niet meer aan ons spel toe. Als je de vorige jaren bekijkt lijkt het wel alsof we het graag doen met penalty’s. Het was al bij al een goeie wedstrijd om op verder te bouwen in de voorbereiding. Op deze manier komen de negatieve facetten bloot te liggen en kunnen we hieraan verder werken.”

“Op dit moment ligt de voorbereiding in de aanloop naar de match tegen Houtvenne achter de rug. We aanzien deze match als een goeie graadmeter, waar we er alles gaan aan doen om er onze voet naast te zetten. Ik hoop dan ook dat we deze verplaatsing kunnen afsluiten met winst en zo een ronde verder gaan in de beker. Kortom ons doel is winst en verder bekeren, de weg naar de Heizel is nog lang” eindigt Jyrki Franssens het gesprek met een kwinkslag.

Voetbal – 3de afdeling A (M) – Avanti Stekene