Na de 1–0 thuiswinst van vorige week tegen Buggenhout haalde Hamme-Zogge zwaar uit op het veld van SKL Doorslaar B. De troepen van Wannes Anrys wonnen met maar liefst 1-6, met maar liefst vier doelpunten van goalgetter Dimi Van De Mergel. De vreugde was dan ook groot na het laatste fluitsignaal.

Dimi Van De Mergel (VKS Hamme-Zogge). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Het was belangrijk om onze start niet te missen” aldus Dimi Van De Mergel. “Met zes op zes kunnen we spreken van een geslaagde start. Tegen Doorslaar B zijn we nooit echt in de problemen gekomen. Na 65minuten, het stond toen 0-6, werden de taken minder goed uitgevoerd. Dat is nog een werkpunt, we moeten 90 minuten scherp blijven, ongeacht of het 1-0 of 0-6 staat. Een match duurt nu eenmaal 90 minuten en tegen Doorslaar B waren we maar 65 minuten scherp. Daar moet aan gewerkt worden.”

“De volgende speeldag ontvangen we Klinge” gaat Dimi Van De Mergel verder. “Dat is altijd een lastige tegenstander. Als we gedurende gans de match ons voetbal brengen moeten we zeker in staat zijn om de overwinning te pakken. Als we week na week voor elke vierkante meter knokken en spelen als één team dan ben ik ervan overtuigd dat we een geslaagd seizoen tegemoet gaan. De weg is nog lang maar een top vijf plaats moet onze ambitie zijn.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – VKS Hamme-Zogge