Na het gelijkspel tegen SK Sint-Niklaas B, op de openingsspeeldag, haalde PD Kruibeke in eigen huis zwaar uit tegen FC Orly Sint-Niklaas.  De troepen van Lars Van Damme wonnen vlot met 5-1. Lander Stuer nam twee goals voor zijn rekening.

Lander Stuer (PD Kruibeke). Copyright: RV

“Op SK Sint-Niklaas B was het vorige week een jammere start van de competitie” blikt Lander Stuer terug. “In de tweede helft waren we absoluut de betere ploeg. Jammer genoeg werd de 1-2 van Jeroen Rotthier afgekeurd, terwijl de bal ruim een halve meter over de lijn was. Tegen FC Orly hebben we, vooral na de rust , zeer goed gevoetbald. We zijn goed begonnen en door hoge druk te zetten kwamen we, op aangeven van Yani Smet, via Jeroen Rotthier 1-0 voor. Na een warrige fase in de zestien kregen we de gelijkmaker te slikken.”

“Bij de rust stond het 2-1” gaat Lander Stuer verder. “Om even streng te zijn voor mezelf, ik had voor de rust de 3-1 moeten maken toen ik alleen voor de keeper kwam. Na de herneming zijn we gedreven uit de kleedkamers gekomen en wisten we onmiddellijk druk te zetten. Na enkele kansen lukte ik dan toch de 3-1 na een afvallende bal. Even later scoorde ik ook de 4-1, alweer op een afvallende bal. In de slotminuten zette Emile Smet de puntjes op de ‘i’ met een geweldig schot uit de tweede lijn recht in de linkerbovenhoek. Dat was een leuk debuut voor de talrijk opgekomen supporters.”

 “Volgende zaterdag volgt dan FC Sint-Niklaas” aldus Lander Stuer. “Dit zal zeker geen gemakkelijke uitwedstrijd worden. We gaan dus allemaal wakker moeten zijn en vechten voor elkaar. Hopelijk kunnen we de lijn doortrekken en een goed resultaat neerzetten.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – PD Kruibeke