Bij Basics Melsele willen ze zo vlug mogelijk de bladzijde van vorig seizoen omdraaien. De talrijke blessures dwarsboomden toen de ambities van de Melselenaars. Inmiddels zijn ze zich volop aan het klaar stomen om het komend seizoen een prijs te pakken. In de poule van Beker van België klopten ze het voorbije weekend de Antwerp Giants met 82-75. Volgende week starten ze de competitie met de thuiswedstrijd tegen de Kontich Wolves.

Leroy Anthonis (BBC Bascis Melsele). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Tegen de Giants heb ik 27 punten gescoord, volgende week kan dit iemand anders zijn” stelt Leroy Anthonis. “Dat moet onze sterkte worden dit seizoen, we moeten ervoor zorgen dat het gevaar van alle kanten kan komen. Onze voorbereiding was met ups-and-downs, maar dat lijkt mij normaal. Volgende week begint het seizoen, dus de basis moet er stilaan komen. Er zijn nog een aantal automatismen die er nog moeten inkomen.”

“Wat heel belangrijk zal zijn is wanneer we Geof Hockins kunnen recuperen” gaat Leroy Anthonis verder. “Hij zit op schema en hopelijk is hij snel speelklaar. Momenteel ligt de focus op volledige trainingen meedraaien, vandaar uit zien we verder. Met deze ploeg kunnen we mooie dingen doen, maar we moeten nog meer en nog beter op elkaar ingespeeld geraken. Uiteraard is gezond blijven een belangrijke factor. Zowel de club als de supporters verdienen dit, het is aan ons om het te doen. Ik wil een prijs dit seizoen.”

“We moeten tegen de Kontich Wolves goed starten” aldus Leroy Anthonis. “We moeten gefocust en gretig aan de match beginnen. Ik ben ervan overtuigd dat, als we het gameplan volgen, we een goede wedstrijd kunnen neerzetten. Hopelijk levert ons dit een mooi resultaat op.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele