In de Interfederale Beker voor dames trok VC Nidak, tegen Tchalou aan het langste eind. De Wase dames wonnen vlotjes met 3-0 en maken zich nu klaar voor de start van de competitie. Zondag ontvangen ze in eigen huis VDK Gent B voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Nele Merckx (VC Nidak).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Aangezien Tchalou twee reeksen lager speelt moest deze bekerwedstrijd gewonnen worden” aldus Nele Merckx. “Dat neemt niet weg dat het in dat soort wedstrijden toch altijd opletten blijft natuurlijk. Het was een heel jonge ploeg, maar wel ééntje met sterk gemotiveerde speelsters. Zij zijn steeds voluit gegaan. Bij elk punt dat ze maakten waren ze ook super enthousiast, dat betekende dat we absoluut onze focus moesten houden. We wisten dat we veel opslagdruk moesten zetten en onze foutenlast moesten beperken. Ik denk dat ons dat aardig gelukt is.”

“Zondag start inderdaad de competitie met de wedstrijd tegen VDK Gent B. Ik denk dat het bij hen zo wat hetzelfde stramien is dan bij Tchalou. Het is een jonge ploeg en aangezien ze nieuw zijn in onze reeks zijn we toch enigszins onbekend voor ons. We willen die eerste competitiepunten absoluut in Nieuwkerken houden, we gaan er met z’n allen dan ook voluit voor gaan.”

Volleybal – 2de nationale(V) – VC Nidak Nieuwkerken