FC Daknam is er niet ingeslaagd om tegen SVH Waasmunster de punten thuis te houden. Het zag er nochtans lang naar uit dat het tot een puntendeling zou komen, tot diep in de tweede helft Maarten Haemelinck de bezoekers de zege bezorgde. Volgende week staat voor Daknam de uitwedstrijd tegen KVV Schelde B op het programma.

Coach Timo Antheunis (FC Daknam).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Wat mij betreft verdienden we het niet om deze wedstrijd te verliezen” aldus Timo Anthuenis. “Ik vind dat beide ploegen mooie dingen hebben laten zien. De drie tegendoelpunten zijn er telkens gekomen na slecht ontzetten van de bal. We trappen tot tweemaal toe de bal in eigen doel, al werd het eerste nog op de lijn aangeraakt door een speler van Hardy. De derde goal valt op enkele minuten voor het einde en alweer ontzetten we slecht. De bal kwam in de voeten van Haemelinck die knap afwerkte.”

“Als ik terugblik op de wedstrijd dan baseer ik mij vooral op onze gemiste kansen. Zo pakte de doelman van Hardy vlak voor de rust uit met een wereldredding. Een tweetal minuten later kopten we op de onderkant van de lat. Na de rust kwam mijn spits in een één op één situatie met de bezoekende doelman en via de lat kon deze de bal wegwerken. Ik ben ook van oordeel dat we na een tiental minuten een penalty hadden moeten krijgen. De 2-3 viel in de 84ste minuut en dat was hun eerste schot op doel in de tweede helft. Kortom we hebben zeker een halfuur dominant gespeeld.”

“Na die 2-3 heeft Hardy wel nog twee grote kansen gehad om ons helemaal af te maken. Anderzijds als één van de ballen, die tegen de lat knallen, binnengaat dan was het aan hen geweest om in die hitte te komen. Volgende week spelen we inderdaad tegen Schelde B en zoals steeds gaan we opnieuw voor de drie punten.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – FC Daknam