Ol. Rupelmonde won gisteren met 2-1 van E. Buggenhout. Hiermee boekten ze hun tweede zege van het seizoen. Deze zege moet alvast vertrouwen geven voor de uitwedstrijd tegen SKL Doorslaar B.

logo KOFC Rupelmonde. Copyright: RV

“Het was een moeilijke wedstrijd” luidt het bij doelman Robby Liekens. “Ik vond wel dat we als ploeg veel scherper stonden als de voorgaande wedstrijden. Het was duidelijk dat het startende elftal met honger aan deze match begon. In de eerste helft kwam Buggenhout een paar keer gevaarlijk dicht bij een doelpunt, maar we lieten ons niet verschalken. Langs beide kanten dreef men offensief de pressing op, wat defensief toch wel enige risico’s inhoudt.”

“In de eerste helft werden we beloond met een doelpunt, na een heerlijke dribbel en assist van Maarten Vandermeiren en de solide afwerking van Tijmen Brijs” gaat Robby Liekens verder. “In de tweede helft zette Buggenhout meer druk, maar tot echte doelkansen kwam het niet. Op een corner wees de scheidsrechter naar de stip na een duwfout. Deze strafschop werd netjes afgewerkt en stond het 1-1. De bezoekers gingen vol voor de drie punten en bleven de hoge pressing spelen, maar onze ploeg ving dit keurig op. Doordat Buggenhout offensieve risico’s nam konden we kers op de taart zetten met een pracht van een doelpunt van Bart Van Thillo.”

“Terwijl we hadden gedacht om een uitgebalanceerd seizoen te spelen hebben we in de competitiestart toch wel enkele rake klappen gekregen” stelt Robby Liekens. “Kleine foutjes werden afgestraft. Iedereen is wakker geschud en beseft dat ook wanneer het tegenzit we de hoofden omhoog moeten houden. Met Doorslaar B volgt voor mij een onbekende ploeg. Afgaand op hun resultaten ziet het er naar uit dat het een te duchten tegenstander is. Het is onze ambitie om vlot mee te draaien in derde provinciale.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Ol. Rupelmonde