In tweede provinciale verloor BBC Zele zijn thuismatch tegen BBC Sint-Niklase Condors B met 52-86. Al eerder moesten ze, op de eerste speeldag, de overwinning aan Bavi Gent B laten en dit met amper twee punten verschil.

BBC Zele blaast dit seizoen 75 kaarsjes uit. Copyright: RV

“Op Bavi Gent B hebben we ons basket gespeeld” aldus Thomas Van der Jeught. “Jammer genoeg kwamen we op het einde net twee punten tekort, maar zo gaat dat nu eenmaal in de sport. Ik moet toegeven dat we tegen de Sint-Niklase Condors een collectieve off day hadden. Ik ben ervan overtuigd dat we in normale omstandigheden mee kunnen draaien met de Klaasjes. Deze pandoering, als ik het zo mag noemen, heeft ons ook meteen wakker geschud.”

“Zaterdagavond nemen we het op tegen Wuitens Hamme” luidt het bij Thomas Van der Jeught. “Ik denk wel dat we kans maken tegen Hamme. Het broederlijk duel tussen Robbe Dierckx (Zele) en Elias Dierckx (Hamme) geeft een extra dimensie en motivatie aan deze wedstrijd. Ik kijk er alvast naar uit.”

“We zijn een zeer jonge ploeg met veel potentieel, maar we beseffen dat we nog veel te leren hebben” stelt Thomas Van der Jeught. “Hopelijk draaien we goed mee in deze reeks en maken we nog heel wat progressie. Uiteraard is het onze betrachting om toekomstgericht hoger te spelen. We zien wel hoe het loopt.”  

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Zele