Vorige week vrijdag stuurde Mini Sint-Gillis-Waas tegenstander Hard Labeur Nazareth met een 7-3-nederlaag huiswaarts. Aan die zege willen Bram Mennes en co een vervolg breien in de bekercompetitie. Daarin spelen ze komende vrijdag in eigen huis tegen MVC AMD Ronse.

Kapitein Bram Mennes (Mini Sint-Gillis-Waas).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“In de competitiematch tegen Nazareth waren we heel scherp en gefocust van start gegaan”, blikt Mennes terug. “We grepen ze onmiddellijk bij de keel gegrepen. Daarenboven gaven we weinig kansen weg en verdedigden we scherp. Zo kwamen we al snel 3-0 op voorsprong. Dat gaf ons de kans om iets meer op zekerheid te spelen. We lieten op geen enkel moment Nazareth in de match komen. Uiteindelijk werd het dan 7-3. Zij hebben nog steeds geen punten en dan weet je dat je in dergelijke wedstrijden heel scherp moet beginnen, wat we ook deden. Ook coach Karel De Mol is bijzonder tevreden over ons seizoensbegin.”

Vrijdag staat er een partij in de volgende ronde van de beker van België op het programma. “MVC AMD Ronse ken ik niet echt, buiten dat ze in vierde nationale spelen. Zeker op eigen veld moeten we deze partij altijd winnen. Het zal wederom belangrijk zijn om scherp te starten, anders zou het wel eens een moeilijke partij kunnen worden. Maar tegen dit Ronse moeten we wel winnen, en dan zien we wel verder wat er mogelijk is. Al zijn we in de beker nog nooit echt ver geraakt”, besluit kapitein Bram Mennes.