Met vijftien punten uit zes wedstrijden voert WS Sombeke, samen met FC Daknam, het klassement aan. Het was dan ook op zijn minst verrassend te noemen toen in een mededeling van de voorzitter het ontslag van T1 Guy Ringoot werd aangekondigd. De spelersgroep is het daar helemaal niet mee eens en dreigt ermee de stekker eruit te trekken.

Het A-team van WS Sombeke (RV).

Het bestuur van WS Sombeke schuift T1 Guy Ringoot aan de kant

“Het was voor WS Sombeke een moeilijke beslissing om de samenwerking met onze huidige trainer Guy Ringoot te stoppen” luidt het bij voorzitter Daniël Van Huffel. “Guy was als trainer gedurende 2,5 jaar bij ons aan de slag en haalde tot op vandaag heel mooie resultaten.”

“Guy had reeds meerdere malen aangegeven, ook in de pers, dat dit zijn laatste seizoen was en dat hij ons aan het eind van het seizoen zou verlaten. Om deze reden en met de clubvisie naar de toekomst toe moesten we dus naar volgend seizoen op zoek gaan naar een nieuwe trainer. Om deze de kans te geven om de groep te evalueren en te kijken naar de toekomst dienden we uiteindelijk deze moeilijke beslissing te nemen.”

“Guy is een toffe kerel, iemand die de nodige ambiance in de groep heeft gebracht. Hij heeft uitstekend werk geleverd, met vorig seizoen een zesde plaats waarmee we nipt buiten de eindronde vielen. Dit jaar staan we momenteel op een gedeelde eerste plaats.”

“Dit alles heeft de beslissing des te zwaarder gemaakt. We dienen ons natuurlijk, hoe snel het ook gaat binnen het voetbal, te focussen op de toekomst. We hebben daarover een bepaalde visie en konden en kunnen deze met Guy niet meer waarmaken.”

“Laat het duidelijk zijn dat we dit seizoen zeker een top-vijf plaats en de daaraan gekoppelde eindronde willen halen. We willen Guy uitdrukkelijk bedanken voor hetgeen hij met de ploeg heeft bereikt. Hij is in een moeilijke periode gestart en heeft van WS Sombeke een ambitieuze ploeg gemaakt. We wensen hem het allerbeste toe met alles wat hij nog zal ondernemen.”

“Onze huidige T2 Koen Van Huffel zal voorlopig de training leiden en op de bank zitten tijdens de volgende thuiswedstrijd. We hopen tegen volgende week dinsdag aan de groep  een opvolger te kunnen voorstellen. Er lopen momenteel gesprekken, die verlopen positief, maar dienen nog te worden afgerond.”

Spelersgroep schaart zich achter coach Guy Ringoot

Het door het bestuur van WS Sombeke aangekondigde ontslag van hoofdtrainer Guy Ringoot doet alvast heel wat stof opwaaien in voetbalmiddens. Indien dit ontslag niet wordt teruggedraaid weigert de spelersgroep nog verder te doen.

“We gaan vanavond nog even samenzitten met de spelers om alles nog eens grondig te bespreken” klinkt het namens de spelersgroep bij kapitein Nicola Van Steenbergen. “Het is de bedoeling dat we daarna verhaal gaan halen bij de voorzitter. “Ik kan je verzekeren dat, indien ze hun beslissing niet terugroepen we zondag niet spelen en dat desgevallend voor de rest van het seizoen. Het gevoel dat nu in de spelersgroep overheerst is dat het hier en nu stopt als er niet wordt teruggedraaid.”

“Ook de reacties van onbegrip van buiten de club zijn niet meer te tellen. De berichtenbox van onze coach ontploft bijna. Het is zoals Guy zelf al meermaals aanhaalde in interviews, we zijn geen ploeg maar een vriendengroep die dit jaar hun droom om de titel te halen wil achterna gaan. Het bestuur pakt ons dit nu af en bijgevolg stopt het hier voor iedereen van de groep. We hopen op die 1% kans dat het bestuur vanavond nog zijn beslissing intrekt. Dat zou de enige en juiste beslissing zijn.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – WS Sombeke