Met drie overwinningen op vier wedstrijden is men bij de Klaasjes alvast tevreden met hun competitiestart. Vorig weekend namen ze de maat van BBC Zolder. Na een 55-73 overwinning brachten ze de volle buit mee uit Limburg. Zaterdag krijgen ze het bezoek van Hades Kiewit, met de steun van hun aanhang hopen ze de bezoekers met lege handen huiswaarts te kunnen sturen.

Sam De Bock (BC Sint-Niklase Condors).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De wedstrijd tegen BBC Zolder was van een degelijk niveau” blikt Sam De Bock terug. “Met een 6-16 tussenstand kan je gerust stellen dat we goed aan de match begonnen waren. Jammer genoeg was tegen het einde van het eerste quarter onze voorsprong quasi volledig weg. Nadat we in zoneverdediging overschakelden kwam Zolder nog moeilijk tot scoren. Dit leverde ons uiteindelijk ook de overwinning op.”

“Ook al speelden we in Zolder niet ons beste basketbal, deze eerste uitoverwinning heeft ons deugd gedaan. Inmiddels hebben we op training, in functie van de komende wedstrijd, onze werkpunten al besproken.”

Sam De Bock (BC Sint-Niklase Condors). Foto: RV.

 “Met de komst van Hades Kiewit mogen we ons het komend weekend verwachten aan een vlot scorende ploeg. We zullen vooral aandachtig moeten zijn voor de perimeterspelers, die toch wel goed bij shot zijn. Net als bij onze andere wedstrijden vertrekken we ook nu vanuit een strakke verdediging. Dit seizoen kan het bij ons aanvallend van alle kanten komen. We zijn zeker en vast tevreden over de winnersmentaliteit die onze ploeg heeft en dit zowel op de matchen als op training.”

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors