Na vier wedstrijden staat Gimm-e Kruibeke A op een knappe tweede plaats. Nadat ze de week daarvoor verloren op Guibertin C wonnen ze vorige weekend met 3-1 van Wolvertem. Het wordt nu uitkijken of ze zaterdagavond aan het langste eind trekken tegen Walhain.

Logo VC Gimm-e Waasland Kruibeke (RV).

“Niettegenstaande Wolvertem dit seizoen nog niet gewonnen had, hebben we hen zeker niet onderschat” luidt het bij Zoran Verheyden. “Aangezien ze vooral tegen heel sterke tegenstanders gespeeld hadden waren we op onze hoede.”

“In de openingsset ging het de ganse tijd gelijk op, waardoor het spannend bleef tot het einde. Het was pas bij een 23-23 tussenstand dat we het verschil hebben kunnen maken. We hadden toen wel het gevoel dat het beter kon en dat hebben we ook bewezen in set twee. Hierin hebben we vrij snel een comfortabele voorsprong kunnen opbouwen en met goed volleybal hebben we die ook kunnen vasthouden.”

“Ook in de derde start namen we direct een mooie voorsprong, maar jammer genoeg lieten we hen terugkomen. Nadat ze gelijk hadden gemaakt wisten we terug een kloofje te slaan, maar door een paar goeie opslagen en een aantal fouten langs onze kant gingen ze met setwinst aan de haal.”

“Dit motiveerde ons om de vierde set op een agressieve manier te starten. Het duurde wel tot halverwege deze set vooraleer we een echte kloof hadden. Niettegenstaande het 20-14 stond hebben we het onszelf toch nog behoorlijk moeilijk gemaakt. Alweer keerde Wolvertem terug tot 23-22. Dankzij twee goede blokken hebben we de drie punten kunnen thuis houden.”

“Met onze negen op twaalf zijn we zeker niet slecht aan het seizoen begonnen. Ondanks ons nipt verlies in Guibertin, op een vrijdagavond, mogen we niet klagen over onze competitiestart. Dat neemt niet weg dat ik denk dat in sommige wedstrijden ons niveau nog iets beter kan, dat zal de komende weken trouwens ook moeten.”

“Een heel deel van de ploegen kennen we niet en de ploegen die we wel kennen zijn zeker te duchten tegenstanders. Het is nog een groot vraagteken wat de rest van het seizoen ons zal brengen. Ik ben ervan overtuigd dat in deze competitie heel veel ploeg een elkaar gewaagd zijn, geen enkele match zal makkelijk worden.”

“Zaterdag moeten we naar Walhain, een ploeg dat al goede resultaten behaalde tegen Zele en Chaumont. Dit zijn toch twee ploegen die zeker ook een mooie plaats ambiëren dit seizoen. Het zal dus alweer een zeer zware verplaatsing worden. We gaan er alleszins alles aan doen om die drie punten mee te brengen naar Kruibeke.”

Volleybal – 3de nationale (M) – VC Gimm-e Waasland Kruibeke A

.