De ontgoocheling was groot bij de Sint-Niklase Condors, na de 72-70 nederlaag tegen Sgolba Aalter. Hierdoor moeten de Klaasjes een tandje bijsteken om in de top vier van het klassement te geraken. Daarvoor hebben ze vanavond de kans in de Wase derby tegen Basics Melsele B.

Nelson Lefelon (BC Sint-Niklase Condors). Copyright: RV

“We hebben tegen Aalter gans de wedstrijd door op voorsprong gestaan” aldus een ontgoochelde Nelson Lefelon. “Het was een match die we nooit hadden mogen verliezen. In de tweede helft creëerden  we steeds goede shots, maar ze vielen gewoonweg niet binnen. Onze afwerking/shooting was na de rust niet goed genoeg. Daarnaast hebben we, in het laatste quarter, in verdediging Aalter ook laten terugkomen.”

“Het is vanavond tegen mijn ex-ploeg Basics Melsele een ‘must-win’. Ik kan je verzekeren dat gans de ploeg zeer gemotiveerd is om, na het nipte verlies op Aalter, te winnen. Uiteraard ken ik onze tegenstander, aangezien ik er vorig seizoen zelf nog speelde. Tegen je ex-ploeg spelen brengt natuurlijk altijd wat extra motivatie mee. Het is bovendien ook leuk om je gewezen teamgenoten nog eens terug te zien.”

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors