In tweede provinciale B van het damesvoetbal haalde HRS Haasdonk zwaar uit op het veld van FC Assenede. Met doelpunten van Briana Veyt, Lotange Ketia Yandongo Magyesha (2), Emma Caluwé (3) en Sarah Van Damme (2) wonnen ze op overtuigende wijze met 2-8 cijfers. Dit was meteen ook de vierde overwinning in vier wedstrijden. Volgende zaterdag ontvangen ze aan de Poerdam FC Poesele.

De dames van HRS Haasdonk A. Foto: RV.

“Ik ben in de eerste plaats blij met mijn drie doelpunten” aldus Emma Caluwé. “Door een blessure was dit voor mij mijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Ik vond ons de eerste helft zeer efficiënt, waardoor het 0-6 stond bij de rust. Ondanks de staat van het veld speelden we bij momenten mooi voetbal.”

“Na de rust werd het een pak moeilijker om te voetballen en onze kansen af te werken. Dit had vooral te maken met de staat van het veld. Dit was in de tweede helft zeer moeilijk bespeelbaar. Door de acht doelpunten die we hebben gemaakt denk ik wel dat we zelfverzekerd aan de aftrap tegen FC Poesele zullen verschijnen. Als we volgende week even efficiënt zijn dan blijven de drie punten op de Poerdam. We hadden graag de nul gehouden, het is dan ook jammer van die twee tegendoelpunten.”

Voetbal – 2de provinciale (V) – HRS Haasdonk