Op de negende speeldag boekte BC Sint-Niklase Condors,  tegen Panters Baasrode, een belangrijke overwinning. De Klaasjes wonnen met 65-53 en pakten hiermee belangrijke punten in de strijd voor een top vier plaats. Om 2022 af te sluiten nemen ze het volgend weekend op tegen Gembas Knesselare.

Manu Smet (BC Sint-Niklase Condors). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Het was op zich een eenvoudige overwinning” luidt het bij Manu Smet. “Met Vernaeve en Gillis miste Panters twee belangrijke spelers. Wij moesten het stellen zonder Nelson Lefelon. Rune Van Hecke maakte een voorzichtig wederoptreden. We hebben de match direct in handen genomen en liepen snel uit. Daarna lieten we het na om verder uit te lopen. Het stokte wat in de aanval, waardoor Panters in het tweede quarter op voorsprong kon komen  Net voor de rust namen we dan weer de leiding.”

“Zoals steeds was het een heel bitsige wedstrijd, met tal van opstootjes. Sam De Bock moest na de rust gehecht worden in het ziekenhuis. Aaron Cériez hield een blauw oog over aan de match. Niettegenstaande het agressieve spel van de bezoekers liepen we vlot twintig punten uit. Door enkele technische fouten kon Panters nog milderen dankzij vrijworpen. Na een technische fout uit de eerste helft en een belachelijk toegekende vrijwillige fout verdween ik nog naar de bank.”

“De strijd voor de eerste vier plaatsen wordt nog heel spannend. In dat opzicht wordt de wedstrijd op Knesselare heel belangrijk. Als we die winnen, doen we een gouden zaak, aangezien we na de jaarwisseling, althans op papier, de makkelijkste kalender hebben. We hebben tegen Knesselare nog iets recht te zetten want in de heenmatch was dat onze zwakste prestatie. Hopelijk kunnen we op volle sterkte aantreden.”

“Ik ben ervan overtuigd dat we intrinsiek en op volle sterkte beschikken over de beste ploeg van de reeks. Leider Falco B verloor niet zomaar tweemaal tegen ons. Wat ons dit seizoen al enkele keren zuur is opgebroken is dat we al te vaak ups en downs hebben gehad. We hebben diverse wapens in de ploeg, als we die collectief gebruiken zijn we heel sterk. We moeten absoluut bij die eerste vier eindigen, zo niet is ons seizoen mislukt.”

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors